ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέα: Ευκαιρία να γευτείτε το χυμό ζαχαροκάλαμου!

Για πρώτη φορά στα Βαλκάνια θα μπορέσει κάποιος να γευτεί τον πεντανόστιμο χυμό από ζαχαροκάλαμο. Στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2018.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Γενισέα θα μετέχει φέτος στη «Έκθεση Οικοτεχνίας και Τοπικών Προϊόντων» στην Ξάνθη (Γήπεδο του Α.Ο.Ξ.) την οποία διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης από 03 έως 06 Σεπτεμβρίου 2018. Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή και ανάδειξη όλων των παραγόμενων τοπικών προϊόντων και τη σύνδεση του τουρισμού και της γεωργίας μέσω των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών και των ιδιαίτερων αγροτροφικών προϊόντων.

Σε αυτήν την έκθεση η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Γενισέα θα διαθέσει με συμβολική τιμή, φρέσκο χυμό από ζαχαροκάλαμο, που θα παράγεται επί τόπου στο περίπτερο της Κοιν.Σ.Επ. Γενισέα με ειδική διαδικασία από φρεσκοκομμένα καλάμια που καλλιεργούνται στον κάμπο της Ξάνθης.

Αυτός ο χυμός και η διαδικασία εξαγωγής του χυμού θα γίνει για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο και δεν θα πρέπει να χάσει κανείς την ευκαιρία να γευτεί τον πεντανόστιμο χυμό που λέγεται ότι ήταν η «σούπερ τροφή» των αρχαίων!!!

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 29/8/2018}