Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Θερμικού Σταθμού και δικτύων Τηλεθέρμανσης αγροτικών θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και κτιρίων»

Υπεγράφη την Παρασκευή 10/04 από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη και τον ανάδοχο η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Θερμικού Σταθμού και δικτύων Τηλεθέρμανσης αγροτικών θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και κτιρίων», παρόντων της Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης κας Ελένης Ιντζεπελίδου και του πρώην αντιδημάρχου κ. Γιάννη Φαλέκα.

Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ. Η θερμική ισχύς του πεδίου υπολογίζεται περίπου σε 10 MW εκ των οποίων τα 9 MW θα χρησιμοποιούνται για τη τηλεθέρμανση θερμοκηπίων σε 3 αγροτικές περιοχές. Το υπόλοιπο 1 MW θα χρησιμοποιηθεί για τη τηλεθέρμανση 16 δημοτικών κτιρίων στα οποία συμπεριλαμβάνονται και όλα τα οικήματα του Χωριού SOS για το οποίο ο Δήμος έχει αναλάβει την παροχή θέρμανσης. Το συνολικό μήκος του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου τηλεθέρμανσης θα είναι 12 χλμ.

Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών, η νέα δημοτική αρχή με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζαμπούκη έχει θέσει ως προτεραιότητα, την ανάδειξη του δήμου ως ενεργειακού κόμβου. Στόχος είναι, οι μελέτες που ωριμάζουν τόσα χρόνια, να γίνουν έργα που θα απολαύσουν οι πολίτες.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 11/4/2020}