2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης νέο blog : Μία προσπάθεια με Αγάπη για την Ποντιακή Παράδοση.

Το blog δημιουργήθηκε από μαθητές και καθηγητές του  2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος-διαγωνισμού «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» που συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης), με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών ,  με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υπό την Αιγίδα της Ελληνική Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το blog για πολλούς λόγους.

Για να τιμήσουμε τους προγόνους μας.

Να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού.

Να μεταβιβάσουμε τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τις παραδόσεις στις επόμενες γενιές.

Να ενώσουμε τους Πόντιους.

Να γνωριστούμε…

Οι μαθητές του Σχολείου μας, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ήταν:

Από την Α΄ Γυμνασίου, Μελίδου Δήμητρα, Ταξίδης Γιώργος, από τη Β΄ Γυμνασίου, Καποπούλου Αλεξάνδρα, Ταξίδου Λεώνη, από τη Γ΄ Γυμνασίου, Μαυροπούλου Κωνσταντίνα, Ξανθοπούλου Ελπίδα. Την παιδαγωγική καθοδήγηση της μαθητικής ομάδας είχαν οι καθηγητές Αμοιρίδου Σοφία,  φιλόλογος, Ξανθόπουλος Γιώργος, τεχνολόγος.

http://blogs.sch.gr/pontos2gymchryς

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 21/3/2018}