Αλεξανδρούπολη: Η ομάδα iGEM-NOUS έφερε το “χρυσό” από την Ισπανία!

Η ομάδα iGEM-NOUS είναι μια διεπιστημονική ομάδα φοιτητών από την Aλεξανδρούπολη που φοιτούν σε σχολές του Δ.Π.Θ. (Μοριακή Βιολογία και Ιατρική) αλλά και σε Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι τους κατάγονται από την Αλεξανδρούπολη!

Τον περασμένο Ιούνιο επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κοινοποιώντας το φιλόδοξο project τους με στόχο τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό iGEM που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 12-14 Νοεμβρίου 2021 στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

Τα μέλη της ομάδας έχουν μελετήσει και αναπτύξει μια πρωτοποριακή καινοτόμα μέθοδο αναίμακτης θεραπείας της οστεοαρθρίτιδας και με αυτή τους την πρόταση συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η πρόταση των παιδιών κέρδισε το χρυσό στον διαγωνισμό! Οι Αλεξανδρουπολίτες φοιτητές πήγαν στην Ισπανία και τελικά έφερε το χρυσό μετάλλιο στον Έβρο μας!

Η αεροπορική εταιρία Aegean Airlines κάλυψε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων της ομάδας iGEM-NOUS, για να μπορέσουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία! Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 15/11/2021}