Άναψαν και «μαγεύουν» τα δέντρα σε Κεντρική Πλατεία και Σταυρούπολη Ξάνθης

Προσεχώς ο στολισμός των δέντρων από τα σχολεία – Με πυροτεχνήματα η υποδοχή του 2022 – Ηλ. Ασκαρίδης: Τηρούμε τις ώρες και τις ημερομηνίες του προγράμματος, αλλά και τα υγειονομικά μέτρα

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, να μην βοηθούν, ωστόσο η «μαγεία» των Χριστουγέννων καλύπτει την βροχερή εικόνα της Ξάνθης, καθώς το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα της «Ευχούπολης» Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην κεντρική πλατεία, άναψε κανονικά την περασμένη Τετάρτη, ενώ ακολούθησε την περασμένη Κυριακή και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην ορεινή Σταυρούπολη.

Εν τω μεταξύ, η Ευχούπολη, περιμένει πάντα μικρούς και μεγάλους Ξανθιώτες, να κάνουν την βόλτα τους, να φωτογραφηθούν με τα ξωτικά και τον Άγιο Βασίλη, να ζωγραφίσουν στα πρόσωπά τους χριστουγεννιάτικες παραστάσεις και να φύγουν με… χρωματιστές μπαλονοκατασκευές.

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ  ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης, ο οποίος επισήμανε ότι:

Εμείς ήμασταν έτοιμοι και στην ώρα μας και στις ημερομηνίες που είχαμε ανακοινώσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που επισκέπτεται την Ευχούπολη αλλά και συμμετείχε προχθές στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Σταυρούπολη, όπου φέτος ήταν διαφορετικός και περισσότερος ο διάκοσμος. Επίσης, υπήρχε καινούρια φάτνη, καινούργιο έλκηθρο του Αη – Βασίλη, ζογκλέρ, ακροβατικά, facepainting και μπαλονοκατασκευές, ενώ ανέβηκε και ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε ένα γλυκάκι στα παιδιά. Ήρθαν πολλά παιδάκια αλλά και ενήλικες. Τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος Ξάνθης αλλά και όλη η Δημοτική Αρχή, υποσχεθήκαμε ότι θα αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο όλους τους θεσμούς. Είδατε ότι και στην Ευχούπολη είναι μεγαλύτερη και αναβαθμισμένη. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, που έρχεται σε κάθε εκδήλωσή μας. Όσον αφορά στην φωταγώγηση του δέντρου στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, ήμασταν υποχρεωμένοι να το ανάψουμε. Και εκεί πάλι ήρθε κόσμος, έστω και με ομπρέλες, ενώ συμμετείχε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης (όπως συμμετείχε και στην Σταυρούπολη). Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε το πρόγραμμα και τις ημερομηνίες. Κατά τα άλλα, όλα λειτουργούν κανονικά στην Ευχούπολη.

Να σημειώσουμε ότι για όποιες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν στον χώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα (εμβολιασμένοι, νοσήσαντες, αποστάσεις, μάσκες κλπ). Όσον αφορά στην Ευχούπολη, αυτές τις μέρες λειτουργούσε σε εξωτερικό χώρο. Δηλαδή τα ξωτικά φορούσαν μάσκα (είναι εμβολιασμένοι οι άνθρωποι) και έδιναν έξω το μπαλονάκι στα παιδιά, ενώ και ο Άγιος Βασίλης ήταν σε εξωτερικό χώρο και φορούσε μάσκα. Αν μπουν μέσα στα σπιτάκια, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν και το rapid test των παιδιών. Αν ο Άγιος Βασίλης μπει μέσα στο σπιτάκι, θα ζητάμε εμβόλιο και test για τα παιδιά. Ακολουθούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που περιλαμβάνει η ΚΥΑ, τα οποία – όπως γνωρίζετε – αλλάζουν.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον κόσμο που επισκέπτεται την Ευχούπολη,  τηρεί τα μέτρα, κρατά τις αποστάσεις και συνεργάζεται σε κάθε δράση.  Οι Ξανθιώτες είναι συνεπείς και υπομονετικοί.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση των δημοτικών σχολείων, που θα στολίσουν τα φυσικά δέντρα τους, τα οποία μετά το πέρας των Χριστουγέννων θα φυτευθούν στις αυλές τους, θα υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ  σύμφωνα με τον κ. Ασκαρίδη «του χρόνου, πρώτα ο Θεός, θα συμμετέχουν και τα νηπιαγωγεία, καθώς υπήρχε ενδιαφέρον».

ΜΕ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Τέλος, αναφορικά με το «καλωσόρισμα» του 2022, ο κ. Ασκαρίδης σημείωσε ότι:

Θα υποδεχθούμε το νέο έτος, με πυροτεχνήματα και στην Ξάνθη αλλά και στην Σταυρούπολη φέτος. Καλούμε τον κόσμο να βγει στα μπαλκόνια ή στις ταράτσες του για να απολαύσει το θέαμα, διότι λόγω πανδημίας και υγειονομικών πρωτοκόλλων, δυστυχώς, δεν μπορούμε να προσκαλέσουμε τον κόσμο στην πλατεία, για την αλλαγή του χρόνου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 14/12/2021}