Οι γιορτές των Χριστουγέννων ξεκίνησαν σε ολόκληρο τον Έβρο! – Αναλυτικά το πρόγραμμα ανά δήμο

Τα Χριστούγεννα και οι γιορτές έρχονται! Όλοι οι δήμοι του Έβρου έχουν μπει στο κλίμα των εορτών και έχουν ετοιμάσει μία σειρά από διάφορες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρο το πρόγραμμα με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ανά δήμο:

Σουφλί:

Την Παραμονή των Χριστουγέννων:

  • Ξανά από την αρχή ο χρόνος γύρνα το έλκηθρο φέτος θα βγει στα στενά! Ρούντολφ, Άγιος και όλα τα ξωτικά δώρα θα φέρουν από τις 18:00 το απόγευμα και μετά.

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 

  • 11:00 το πρωί οι ήρωες από το “Σαν παραμύθι” έρχονται στην πλατεία του Σουφλίου για να παίξουν να κατασκευάσουν και να φωτογραφηθούν με μικρούς και μεγάλους!

Ορεστιάδα:

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 17:30 το απόγευμα μπορείτε να παρακολουθήσετε την χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική παράσταση της σχολής χορού με θέμα «Το παγωμένο δάσος και οι Νεράιδες των Χριστουγέννων», στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας (Κων/πόλεως 59).

Στην παράσταση συμμετέχουν όλα τα τμήματα της Σχολής μπαλέτου, σύγχρονου και μοντέρνου χορού, όλων των ηλικιών. Πρόκειται για ένα ενιαίο παραμύθι γεμάτο με δυνατά συναισθήματα που ξυπνά το πνεύμα των εορτών, σε πρωτότυπα κείμενα, μουσικές επιλογές και  χορογραφίες της δασκάλας της Σχολής Κωνσταντίνας Βασιλειάδου. Στην εκφώνηση ο Γιάννης  Σκερλίδης,  θα μας οδηγήσει στο μοναδικό κόσμο της φαντασίας. H είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Διδυμότειχο:

Mία ιδιαίτερη δράση ετοίμασε ο δήμος Διδυμοτείχου.

Κάθε μέρα από την Δευτέρα έως και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ θα μπορείτε να δώσετε το παλιό παιχνιδάκι στο σπιτάκι του άγιου Βασίλη στην οδό Βενιζέλου και οι υπεύθυνοι μετά θα αναλάβουνε να το δώσουνε σε ένα παιδάκι που το έχει ανάγκη. Καλό θα ήταν πριν το παραδώσουμε να το συσκευάσουμε και να γράψουμε μία ευχούλα μέσα.

Αλεξανδρούπολη:

19/12 Κάλαντα Δωδεκαημέρου : Μουσική συναυλία από το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης (Δημοτικό Θέατρο, ώρα 20:00)

21/12 Παιδική Παράσταση «Όλιβερ Τουίστ», Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, ώρα 19.00 (είσοδος ελεύθερη)

22/12 Κάλαντα από μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, Πάρκο Χριστουγέννων, ώρα 11.00 π.μ.

22/12 Παιδική παράσταση «Όλιβερ Τουίστ», δημοτικό θέατρο Φερών, ώρα 19.00 (είσοδος ελεύθερη)

24/12 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Μπάντα στο ΠΓΝΑ και το Ιωακείμειο Ίδρυμα

24/12 Κάλαντα Χριστουγέννων και εδέσματα στην πλατεία του Άβαντα (ώρα, 17:00)

24/12 Παιδική γιορτή με δώρα και μουσική στην Άνθεια (ώρα 12.00)

25/12 Χριστούγεννα

26/12 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης μοιράζει γλυκίσματα και δώρα σε μικρούς και μεγάλους! (Κίρκη, ώρα 10:30 π.μ.)

28/12.  Προβολή χριστουγεννιάτικης παιδικής ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης (Δημοτικό Θέατρο ώρα 17:30)

28/12 3d Mapping Projection (Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης)

29/12 3d Mapping Projection (Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης)

28-29/12  Ψήσιμο του μόσχου στις Φέρες 

30/12 «Η νύχτα των Ευχών»: φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό της Αλεξανδρούπολης, Πάρκο Ανεξαρτησίας, ActionTeam, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης

30/12 Γιορτή με DJ και ζεστό κρασί στη Νίψα Δ.Ε. Τραϊανούπολης (ώρα 13.00)

31/12  Έθιμο καμήλας από τον Σύλλογο Αν. Ρωμυλίας και Έθιμο του Μπαμπούσιαρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθιωτών (ώρα 12.00, δημαρχείο Αλεξανδρούπολης)

31/12 Το έθιμο της αρκούδας: παραδοσιακά κάλαντα στον Πέπλο (ώρα 11.00 π.μ.)

1/1 Πρωτοχρονιά

2/1 Πεζοπορούμε και αλλάζουμε συνήθειες! Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με μια πεζοπορία στα υπέροχα μονοπάτια του Άβαντα

Τα σαββατοκύριακα στο πάρκο των Χριστουγέννων ο Άη Βασίλης περιμένει τους μικρούς μας φίλους για την αναμνηστική φωτογραφία

Σε όλες τις εκδηλώσεις, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 19/12/2021}