Χωρικά Σχέδια και κονδύλια

Κονδύλια 5,2 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια Δήμων σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Συγκεκριμένα εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια (ΤΧΣ) 10 Δήμων των Περιφερειών Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Νέστου, Αβδήρων, Δράμας, Μαρωνείας- Σαπών, Σαμοθράκης, Δοξάτου, Τοπείρου και Παγγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 5.212.518 ευρώ μετά από διαδικασία αξιολόγησης.

Ο κ Μέτιος γνωστοποίησε επίσης ότι σύντομα θα εκδοθεί νέα πρόσκληση με επαρκείς πόρους ώστε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας να ενταχθεί η χρηματοδότηση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων και των υπόλοιπων Δήμων της Περιφέρειας. Τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια καλύπτουν κατά κύριο λόγο την έκταση ενός Δήμου. Καθορίζουν το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, τις χρήσεις γης, τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης, καθώς και κάθε άλλο ανάγκαίο μέτρο όρο ή περιορισμό για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωση ενός Δήμου.

{Πηγή δημοσίευσης: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, του Β. Βεγ., 8/8/2018}