Ξεσήκωσαν την πλατεία της Κομοτηνής τα Χάλκινα της Γουμένισσας!

Ξέφρενοι ρυθμοί από κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια, σαξόφωνα σε μια γιορτή της ακριτικής Ελλάδας.

Αντήχησαν στην πλατεία Ειρήνης τα Χάλκινα της Γουμένισσας, ένα συγκρότημα πρεσβευτής της πλούσιας ελληνικής παράδοσής μας.

Η Δήμος Κομοτηνής δια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής έφεραν το διάσημο παραδοσιακό συγκρότημα στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της 98ης επετείου ενσωμάτωσης της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό.

Στην κεντρική σκηνή των Ελευθερίων βρέθηκε ένα μεγάλο πλήθος κόσμου, προκειμένου να διασκεδάσει με τα Χάλκινα της Γουμένισσας το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαϊου. Ξέφρενους ρυθμούς από κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια, σαξόφωνα σε μια γιορτή της ακριτικής Ελλάδας με “ηχηρούς” καλεσμένους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι όσοι βρέθηκαν στην πλατεία.

Εκατοντάδες κόσμου όχι μόνο παρακολούθησαν αλλά έγιναν “ένα” με το συγκρότημα χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς σε έναν μεγάλο κύκλο για πολλές ώρες… Μία πραγματικά όμορφη παραδοσιακή συναυλία, ξεσήκωσε ευχάριστα την πλατεία Ειρήνης και διασκέδασε εκατοντάδες Κομοτηναίους κι όχι μόνο!

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, 11/5/2018}