Πολιτικός «ξεσηκωμός» για την ανάθεση των Ιαματικών Λουτρών

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Δ.Σ της ΤΙΕΔΑ να προχωρήσει στην μίσθωση των Ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης για 25 χρόνια σε μία τοπική ομόρρυθμη εταιρεία ηλικίας ενός έτους.

Πρόκειται για μία εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 15.000 €, για την οποία κανείς δεν γνωρίζει τον κύκλο εργασιών της εταιρείας και την εμπειρία της στον Θερμαλισμό και την διαχείριση ιαματικών πηγών και το σπουδαιότερο χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Μάλιστα να σημειωθεί αυτή η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Μερκούρη ο οποίος υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΙΕΔΑ.

Αυτή η απόφαση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε και την έντονη αντίδραση των δύο δημοτικών παρατάξεων του δήμου Αλεξανδρούπολης “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη αλλά και “Αρχη” του Σταύρου Σταυράκογλου.

Η πρώτη με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για διαδικασίες fast track, κυριολεκτικά στο ποδάρι, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, από την διοικούσα και το τρίο των νεόκοπων πολιτικάντηδων.

Συγκεκριμένα αναφέρει” Σε μία νύκτα έκαναν το διαγωνισμό και παραχώρησαν τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης, με μίσθωμα 4.200 ευρώ.

Ποιοι κρύβονται πίσω από το ξεπούλημα των ιαματικών λουτρών;

Υπάρχουν ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν.

Ποια συμφέροντα οδήγησαν να παραδοθούν σε ιδιώτες εργαζόμενους- σε τουριστικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις;;

Από που ΠΗΡΑΤΕ αυτό το δικαίωμα;;

Από τη Σημαία;;

Δίχως την άποψη των πολιτών, που στην τελική, είναι δική τους αυτή η περιουσία ;;

Να γνωρίζετε ότι Αυτό, δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ ως κάτοικοι, ως πολίτες, ως θεσμικοί παράγοντες. 

Αλίμονο στη δημοκρατία εκείνη που αγνοεί το σύνολο των πολιτών.

Αλίμονο στους θεσμούς όταν λειτουργούν με άνισους όρους και έπαρση στη διοίκηση τους.

Ούτε να διανοηθείτε, ότι αυτή η πράξη του ξεπουλήματος, θα περάσει αμαχητί και ως πρόσφορο να δοθεί, όσο υπάρχουμε εμείς.

Παράλληλα η “Αρχή” καλεί τη Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την απόφαση μίσθωσης των Ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης, που δεν έχει ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Αναλυτικότερα επισημαίνει: “Με ειλικρινή ανησυχία ενημερωθήκαμε για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην μίσθωση των Ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης για 25 χρόνια, χωρίς σοβαρές δεσμεύσεις για το επενδυτικό πλάνο και τις θέσεις εργασίας και χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για τους κατοίκους της Τραϊανούπολης.

Συγκεκριμένα, για το σοβαρό αυτό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου παρουσιάστηκε επί της ουσίας μόνο ένας ενδιαφερόμενος, καθότι ο δεύτερος έκανε μια αίτηση χωρίς να προσκομίσει έστω τα στοιχειώδη απαραίτητα έγγραφα, γι’ αυτό και απορρίφθηκε πριν την διαδικασία.

Έτσι ορίστηκε ως προσωρινός πλειοδότης με 4.200 € τον μήνα, μία τοπική ομόρρυθμη εταιρεία ηλικίας ενός έτους με μετοχικό κεφάλαιο 15.000 €, χωρίς κανείς να γνωρίζει τον κύκλο εργασιών της εταιρείας και την εμπειρία της στον Θερμαλισμό και την διαχείριση ιαματικών πηγών.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει αυτήν την απόφαση.

Ενώ τέλος παρουσιάζει την δική της πρόσταση:

Αναβάθμιση και αναγέννηση αυτής της σχεδόν κατεστραμμένης Ιαματικής μονάδας, προκειμένου να προσελκύσουμε σοβαρούς επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε αυτός ο πραγματικός θησαυρός να παράξει πλούτο για όλους τους Δημότες και να συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο στην τακτική Γενική Συνέλευση της ΤΙΕΔΑ να σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων και να προκρίνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μία λύση, που να διασφαλίζει τα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας.”

Σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση της ΤΙΕΔΑ σε όλα αυτά.Το αν αυτή θα καταφέρει να πείσει τους δημότες αυτό θα φανεί οσονούπω.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 24/5/2023}