«Ξέσπασμα» των γιατρών του Νοσοκομείου μας… Ξάνθη: «Η πόλη με τους… χίλιους σκύλους»

Αιχμές σε ζωόφιλους αλλά και στη δημοτική αρχή για τις εκατοντάδες επιθέσεις αδέσποτων κάθε χρόνο σε ανυποψίαστους πολίτες

Δημόσια θέση στο μείζον πρόβλημα των αδέσποτων της Ξάνθης αποφάσισαν να πάρουν και οι γιατροί του Νοσοκομείου μας, δια του επιστημονικού συμβουλίου του ιδρύματος, με ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες.

Το ιατρικό προσωπικό μετά από μία μικρή στατιστική των περιστατικών από δήγματα (δαγκώματα) σκύλων κάνει λόγο για… χίλιους συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και προσέφυγαν στο Νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες, ενώ αναφέρονται και σε άλλα περιστατικά έμμεσων περιπτώσεων όπως τροχαία ατυχήματα μετά από επίθεση σκυλιών κυρίως σε δίκυκλα.

Το κείμενο της ανακοίνωσης ωστόσο γίνεται ακόμη πιο σκληρό, διευκρινίζοντας πως η υφιστάμενη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ξάνθη δεν αφορά ζωοφιλία, αλλά αδιαφορία, με αιχμές και στους ζωοφιλικούς συλλόγους, χωρίς ωστόσο να αμφισβητείται η δράση τους.

Αιχμές ωστόσο αφήνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου και για τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, οι οποίες μετά από την όποια μέριμνα επί των αδέσποτων, αυτά… αφήνονται στους φυσικούς τους χώρους με βάση τον νόμο και άρα στην πράξη κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα παντού σαν… ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Τέλος, σε μία πιο γλαφυρή προσέγγιση του θέματος, οι γιατροί του Νοσοκομείου χαρακτηρίζουν την Ξάνθη ως «πόλη με τους χίλιους αδέσποτους σκύλους», παραφράζοντας το σλόγκαν περί «πόλης με τα χίλια χρώματα»!

Διαβάστε εδώ την σκληρή ανακοίνωση του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου Ξάνθης.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 20/10/2017}