Δήμος Ξάνθης – Πήγασος: Ποδηλατοπορεία την Τετάρτη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Στην 72η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ορίστηκε η 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης.

“Ο Δήμος Ξάνθης υποστηρίζει τη χρήση του ποδηλάτου ως έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, που δίνει πολλαπλά οφέλη στους χρήστες, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Φιλικό ως προς το περιβάλλον, με θετικό αντίκτυπο στην υγεία, καθοριστικό για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ας αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει το ποδήλατο, ιδιαίτερα κατά τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Ο Δήμος Ξάνθης ,και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, καλούν όλους τους φίλους της ποδηλασίας, μικρούς και μεγάλους την Τετάρτη 2 του Ιουνίου 2021, στις 7:30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, για μία ακόμη ασφαλή ποδηλατοβόλτα, συνοδεία των Δημοτικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, υπό την κάλυψη του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης.

Κρατώντας και σεβόμενοι τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας ας δείξουμε ότι το ποδήλατο μπορεί να συνυπάρξει ισότιμα και με τα άλλα, σεβαστά τροχοφόρα.”

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 1/6/2021}