Την Τρίτη στην Ξάνθη η Ολυμπιακή Φλόγα. Ξεκίνησε η διαδρομή από την Ολυμπία

Η τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ξάνθη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 στις 10:42.  

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο 1ος  Λαμπαδηδρόμος κ. Ισκάν Σελήμ θα παραλάβει τη φλόγα από τη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μπρωκούμη και θα παραδώσει τη φλόγα στο  2ο Λαμπαδηδρόμο κ. Γεώργιο Γιανκανίδη, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Τσιμισκή, ο οποίος θα ανάψει το βωμό στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή και στάση 15 λεπτών.

Στη συνέχεια στις 11:00, ο 3ος Λαμπαδηδρόμος κ. Μιχαήλ Ευμορφίδης με κατεύθυνση από την πλατεία Δημοκρατίας  στη Βασιλ. Κωνσταντίνου, θα μεταφέρει τη φλόγα έως την πλ. Αντίκα.

Θα ακολουθήσουν άλλοι τρείς Λαμπαδηδρόμοι της ΕΟΕ, που θα μεταφέρουν τη φλόγα έως το Γήπεδο Α.Ο ΞΑΝΘΗΣ και το ταξίδι της φλόγας θα συνεχιστεί κανονικά έως την Τελετή Παράδοσης  στις 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Ξάνθης που διεκδίκησε και τελικά κατάφερε να συμπεριληφθεί  στις 31 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα που θα περάσει η Ολυμπιακή φλόγα, η οποία θα καλύψει 3.200 χιλιόμετρα.” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η  Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, πραγματοποιήθηκε  με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ στην Τελετή Παράδοσης στις 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα είναι παρούσα η    νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 12/3/2020}