«Ξεχειλίζει» η αγάπη στην Ξάνθη

Οι «Θάμυρις» χορεύουν και φορείς της Ξάνθης «σκοράρουν» για τον μικρό Βασίλη, ενώ ο… Αϊ – Βασίλης άργησε μια μέρα!!

«Ξεχειλίζει» από αγάπη η Ξάνθη, με την βοήθεια και των Πολιτιστικών Συλλόγων της, οι οποίοι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά θέματα, δεν αρκούνται μόνο σε Γιορτές Παλιάς Πόλης, ΘΛΕ, Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά διοργανώνουν εκδηλώσεις ανθρωπιάς και αγάπης καθόλη την διάρκεια του έτους και όταν παραστεί ανάγκη.

Μια τέτοια ανάγκη έχει και ο 3χρονος ξανθιώτης Βασίλης, ο οποίος πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια και ο οποίος συνεχίζει τις πανάκριβες θεραπείες του, για να βγει νικητής από την σκληρή μάχη.

Έτσι ο  Πολιτιστικός Σύλλογος «Θάμυρις» Ξάνθης μετά από πρωτοβουλία που πήρε γίνεται «ένα» με όλους  τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ξάνθης και το Μουσικό Σχήμα ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ για έναν σκοπό. Την έμπρακτη συμπαράσταση στον Μικρό Βασίλη, για αυτό και θα χορέψει το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 17:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, σε μια εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα στην οικογένεια του τρίχρονου αγοριού που συνεχίζει να «μάχεται» για να κρατηθεί στην ζωή.

ΜΙΧ. ΖΑΜΠΑΡΑΣ: «ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ…»

ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: «Ήταν μια ιδέα του χοροδιδάσκαλού μας, Πέτρου Δομβρίδη, την οποία μας παρουσίασε και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο την αποδέχθηκε γιατί γνωρίζουμε για αυτό το παιδάκι και σαν συμπολίτες του πρέπει να βοηθήσουμε. Άλλωστε είμαστε πολιτιστικός σύλλογος και αυτός είναι ο ρόλος του πολιτισμού. Έτσι επικοινωνήσαμε με το Κέντρο Πολιτισμού για να μας βοηθήσει και αυτό με την σειρά του για την αίθουσα, τον ήχο κλπ και στην συνέχεια αφού πήραμε και από εκεί την έγκριση (αφού το δέχθηκαν με χαρά), επικοινωνήσαμε με τους υπόλοιπους συλλόγους που θα μετέχουν μαζί μας, σε αυτήν την προσπάθεια για να ενισχύσουμε τον μικρό Βασίλη και την οικογένειά του» αναφέρει στην «Θ» ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θάμυρις» κ. Μιχάλης Ζαμπάρας, επισημαίνοντας ότι «όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε. Ουσιαστικά δεν είναι δική μας προσπάθεια, είναι προσπάθεια όλων μαζί. Απλώς εμείς λάβαμε την πρωτοβουλία αυτή και με την στήριξη όλων προχωράμε. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην οικογένεια του μικρού Βασίλη. Είναι νομίζω υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε αυτήν την κατάσταση, γιατί ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στην κατάσταση αυτή και από την στιγμή που μπορούμε να κάνουμε κάτι, το κάνουμε».

«ΓΚΟΛ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΒΑΣΙΛΗ

Στο πλευρό του μικρού Βασίλη με τον δικό τους τρόπο, θα βρεθούν Πυροσβέστες και Παλαίμαχοι Ομάδων, που θα «σκοράρουν» για την αγάπη.

Ειδικότερα ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν.Ξάνθης διοργανώνει φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό τουρνουά με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του μικρού Βασίλη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης Α.Ο (Le Chalet) με ώρα έναρξης των παιχνιδιών στις 17:00. Εκτός από την ομάδα του Π.Α.Σ Πυροσβεστών Ν.Ξάνθης θα συμμετέχουν οι Παλαίμαχοι της ΠΑΕ Α.Ο Ξάνθης, της Ασπίδας Ξάνθης, της Βιστωνίδας Δήμου Αβδήρων, του Ηρακλή Ζυγού αλλά και οι Αστυνομικοί της Ξάνθης, οι Εκπαιδευτικοί καθώς και το Σωματείο Ταξί Ξάνθης. Η τιμή εισιτηρίου είναι 1 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται και μπορείτε να βρείτε :

1.Πρακτορείο ΟΠΑΠ κ.Παπαδόπουλου, Καραολή Μιχαήλ 54, Ξάνθη,

2.“Όπως Παλιά” βιολογικά προϊόντα , Λευκίππου 8 Ξάνθη,

3.Meat House Grill Ξάνθης, , Κονδύλη Γεωργίου 38, Ξάνθη

4.Κρεοπωλείο Κουμουλίδη Παναγιώτη, Κονδύλη Γεωργίου 38Α, Ξάνθη,

5.Φούρνος “Ηρακλής”,Περικλέους 20 Ξάνθη και στα μέλη των ομάδων που συμμετέχουν».

Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ: ΜΙΧ. ΤΣΕΠΕΛΗΣ: «ΑΡΓΗΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΕΤΟΣ Ο ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕ…»

Εν τω μεταξύ η απλόχερη αγάπη δίνεται σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη και από τους «Βάτραχους» οι οποίοι διοργανώνουν για 3η φορά την δράση Αλληλεγγύης «ο Άϊ Βασίλης άργησε μια μέρα», με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ξάνθης, που στηρίζει πάνω από 150 οικογένειες στην Ξάνθη.

Η δράση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: «Έχουμε ξεκινήσει ήδη από το Σάββατο που μας πέρασε την κοινωνική δράση «ο Αϊ –Βασίλης άργησε μια μέρα». Φέτος ο Άγιος Βασίλης καθυστέρησε λίγο παραπάνω λόγω των ΘΛΕ, αλλά δεν μας «ξέχασε». Επέστρεψε και συγκεντρώνει για ακόμη μια φορά τρόφιμα, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ξάνθης. Έχουμε την χαρά να έχουμε μαζί μας στην δράση, άλλους 14 Συλλόγους που την υποστηρίζουν και σίγουρα οι συμπολίτες μας μπορούν να βρουν κάπου κοντά τους ένα σημείο, μιας και ο σάκος του Αι- Βασίλη βρίσκεται σε 37 σημεία, ώστε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα, για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη» αναφέρει στην «Θ» ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «οι Βάτραχοι» κ. Μιχάλης Τσέπελης, επισημαίνοντας ότι «το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ξάνθης, στηρίζει πολλές οικογένειες και εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε για ακόμη μια φορά, καθώς βοηθούμε και άλλες μέρες κατά την διάρκεια του έτους, όπως τον Σεπτέμβριο με σχολικά είδη. Έτσι και τώρα, το κάνουμε με κάποια τρόφιμα».

Σε 37 σημεία περιμένει ο…σάκος του αη Βασίλη

Το σάκο του Αϊ Βασίλη θα βρείτε στα παρακάτω σημεία: ΣιΔεράδικο (Κονίτσης 32), 2. Καθ’οδόν Cafe Rock Bar (Βασ. Κωνσταντίνου 37), 3. Nostos Live(Μαλετσίδου 5), 4. Ντίλι ντίλι ντισκοκαφενείο(Πυγμαλίωνος Χρηστίδη 2), 5. Φίλοιστρον Καφεποτείο (Σμηναγού Μητράκη 29), 6. Petmeza Language School (Μεσολογγίου 15), 7. Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ (Δημάρχου Φ. Αμοιρίδη & Μαυρομιχάλη Γωνία), 8. Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης (Κ. Μπένη & Βλαχοπούλου 1, Άνωθεν Δημοτικού Πάρκινγκ), 9. Φροντιστήριο Μ.Ε. Εξάντας (Μεσολογγίου 9Α), 10. Step Up Dance Studio Xanthi (Βασ. Σοφίας 5), 11. Μουσικό Εργαστήριο Άγγελου Μουρβάτη (Ανατολικής Θράκης 8), 12. Μεταγνώση – Κέντρο μελέτης παιδιών Δημοτικού (Ανδρέου Δημητρίου 35-37), 13. 2ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης (Χατζηστάυρου 8), 14. Elephant study groups (Χατζησταύρου 3 & Ανατολικής Θράκης), 15. Ανατολικά του Νέστου (Βελισσαρίου 26), 16. Senso Di Metalo – Ξάνθης (28ης Οκτωβρίου 13), 17. Μεράκι Ξάνθη (Βασιλέως Κωνσταντίνου 79), 18. Σχολεία ΑΞΙΟΝ – AXION Schools (Γενισέα), 19. Μάρκετ Δουκίδη ΦΘΗΝΗ ΑΓΟΡΑ (Μπρωκούμη & 12 Αποστόλων γωνία), 20. Κυλικείο Προκάτ (Πανεπιστήμιο), 21. Λέσχη φοιτητικών Εστιών Κιμμερίων, 22. Κτήριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, 23. ΠΑΣ Αντίκας (Ευριπίδη Χασιρτζόγλου 8), 24. Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης (Δ. Βισβίζη & Χ. Τρικούπη), 25. Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης (Αναξάρχου 1), 26. Perfekt Deutsch – Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας (Τσιμισκή 31), 27. X-Dream Dance Academy (Τσιμισκή 30), 28. 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης (Τζαβέλλα 10), 29. Favela Chic Art Bar (Πάροδος Βασ. Κων/νου 86), 30. Τυφλόμυγα (Ορφέως 20), 31. Νεολαία Μαγγάνων (Δημοτικό Σχολείο Μαγγάνων), 32. Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου Νομού Ροδόπης, 33. Desire mood bar (Σταύρου Γεωργίου 14-16), ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ (Σμύρνης 3), 35. Στέκι Kardelen (Μαυρομιχάλη 3, Παλιά Πόλη Ξάνθης), 36. Πλαστικά Θράκης (Μαγικό ), 37. Κλειστό Γήπεδο Μπαλτατζή.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 1/3/2018}