Ομοφωνία και συνεδρίαση «εξπρές» για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης

Με μόλις τρία θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης, τα οποία μάλιστα «πέρασαν» γρήγορα και ομόφωνα από το «σώμα». Θέματα από τα οποία προέκυψαν και «ειδήσεις» αναφορικά με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην πόλη της Ξάνθης.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Ειδικότερα το πρώτο θέμα αφορούσε την «λήψη απόφασης παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας στην Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Ξάνθης και συγκεκριμένα έμπροσθεν του δημαρχείου,  την Κυριακή 4 Νοεμβρίου από τις 11 έως τις 14.00 όταν και θα γίνει ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/11

Παρόμοια δράση, προώθησης του θηλασμού αφορούσε και το δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης: «λήψη απόφασης παραχώρησης τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας στις Μαίες της Π.Φ.Υ. Ξάνθης». Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Δέσποινα Παρτσαλίδου ανέφερε ότι «αφορά το ίδιο γεγονός στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας θηλασμού, αλλά θα γίνει 1-2 Νοεμβρίου. Είναι η ίδια εκδήλωση, σε άλλη ημερομηνία και από άλλον φορέα».

Ομόφωνα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, παραχωρήθηκε χώρος της κεντρικής πλατείας, νότια του Δημαρχείου Ξάνθης.

ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/11

Το τρίτο «εντός» ημερησίας διάταξης θέμα αφορούσε στην «λήψη απόφασης παραχώρησης ή μη κοινόχρηστου χώρου στο Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης». Η Α.ΛΕ.Ξ ζήτησε τον χώρο έμπροσθεν του κολυμβητηρίου της Ξάνθης για την διεξαγωγή αγώνων δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018.

Μάλιστα για το θέμα τέθηκε και διευκρινιστική ερώτηση από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλη Φανουράκη, σχετικά με το αν οι διοργανωτές προτίθενται να τοποθετήσουν και διαφημίσεις στον χώρο.

Κατά την συζήτηση διευκρινίστηκε ότι το κομμάτι αυτό έγκειται σε θέμα αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και ότι η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής παραχωρεί μόνον τον χώρο, ενώ κατέστη σαφές ότι θα μπορούσε να γίνει μια διευκρίνιση στους διοργανωτές,  πως όταν υπάρχουν διαφημίσεις, το τμήμα εσόδων, θα πρέπει να λάβει ένα μέρος από αυτά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Παρτσαλίδου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 30/10/2018}