5ος Ποδηλατικός Αγώνας Βουνού Ξάνθης

Μιλώντας στη μνήμη του σώματος και της ψυχής, των μετεχόντων στα Επίσημα Ποδηλατικά Δρώμενα της Μακεδονίας & Θράκης, Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης  Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, Επίσημο Μέλος Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, διοργάνωσε τον 5ο ποδηλατικό αγώνα βουνού ΜΤΒ (ενταγμένο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π.) για αθλητές με δελτίο (Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Μίνι Μεγάλα και Μίνι Μικρά) και OPEN, στην τοποθεσία Λιβάδι πίσω από τον βράχο Της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς Ξάνθης.

Ποδηλατικά Σωματεία από Πόλεις της Μακεδονίας & Θράκης: Έδεσσα-Ιερισσός-Θεσσαλονίκη-Σέρρας-Καβάλα-Δράμα-Ξάνθη και Κομοτηνή, με 60 μικρούς ποδηλάτες, καθώς και 50 μεμονωμένοι αθλητές-ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από την Βουλγαρία πέτυχαν και έγιναν μύστες αυτού του αγωνιστικού συναπαντήματος ψυχής, σώματος και ποδηλάτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας & Θράκης Παύλος Παπαδόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τσορτουκτσίδης.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι στάθηκαν οι:

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τροχαία Ξάνθης-Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης-Λέσχη 4Χ4 Ξάνθης-The Bicycle Shop-Copy Service-Τυπογραφείο Τελεία & Παύλα-Γραφικές Τέχνες ΔΑΛΑΚΑΚΗ-HONDA Ευστρατίου, καθώς οι φίλοι και τα μέλη της ποδηλατικής οικογένειας του ΠΗΓΑΣΟΥ.

Λίγο πριν την αποχώρηση μας από το Θείο περιβάλλον  της Φύσης, το ξάφνιασμα του μεγαλείου της ψυχής του ποδηλάτη Ιορδάνη Σωτηρίου, στιγμάτισε συγκινησιακά τον βίο μας με την σεμνή χειρονομία της ονοματοδοσίας μέρος των μονοπατιών σε «Μονοπάτι Ιωάννη Ζαφειριάδη».

Με ακλόνητη την πίστη μας στη σιωπή του χρόνου καταφέραμε και χαμογελάσαμε για λίγο.

Με εκτίμηση – Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 24/10/2018}