Εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης τον Ιούλιο 2018

Το καλοκαίρι ήρθε δυναμικά και μας προκαλεί για εκδηλώσεις εκτός των θυρών. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης ανταποκρινόμενη σε αυτό το κάλεσμα συμμετέχει στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Δημοκριτείων 2018 με μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, που συνδυάζουν την διασκέδαση με τη γνώση.

Έτσι εκτός από την εκδήλωση της 15ης Ιουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του αρχοντικού Παμουκτσόγλου, στα Άβδηρα, έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

20 Ιουλίου, Παρασκευή. Υπαίθριος εσπερινός στον λόφο του βυζαντινού Πολυστύλου. Ο υπαίθριος εσπερινός θα τελεστεί ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Ξάνθης, πλησίον του επισκοπικού ναού, στη βορειοανατολική πλευρά του λόφου. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Αβδήρων σε συνεργασία με την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Τόπος: Επισκοπικός ναός, αρχαιολογικός χώρος Πολυστύλου. Ώρα: 19:00

21 Ιουλίου, Σάββατο. Παρουσίαση γνωριμίας του μπεκτασικού τεκέ «Κιουτουκλού Μπαμπά» από την Κωνσταντίνα Καλλιντζή, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης και συναυλία «Από την Ήπειρο στην Κωνσταντινούπολη». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων και την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

Τόπος: Αύλειος χώρος του μπεκτασικού τεκέ «Κιουτουκλού Μπαμπά», στο Σέλινο. Ώρα: 20:00

Η είσοδος του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 15/7/2018}