Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

«Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα»

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει και φέτος, για 2η συνεχόμενη χρονιά, στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου 2017.  Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών με την εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση τους στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Πέρυσι, για τη διοργάνωση της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016» ο Δήμος Ξάνθης ισοβάθμησε στην 1η θέση μαζί με τους Δήμους Δράμας και Κοζάνης ανάμεσα σε 86 συμμετοχές ελληνικών Δήμων, σύμφωνα με αξιολόγηση από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γενικής Γραμματείας. Παράλληλα, ο Δήμος μας διακρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Γενική Γραμματεία για τις καινοτόμες και βέλτιστες πρακτικές που αναδείχθηκαν μέσω των δράσεων του στον τομέα «Excellent Media Work».

Η επιτυχία των εκδηλώσεων και δράσεων βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή φορέων, συλλόγων, και εθελοντών της πόλης μας.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι Φορείς, Σύλλογοι, Αθλητικές Οργανώσεις, εθελοντές και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, να παραβρεθούν στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δήμου Ξάνθης για τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να πετύχουμε ακόμη μία διάκριση για την πόλη μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο,  και να ακουστούμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί έξω από τα σύνορα της πόλης μας και της Ελλάδας.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Προγραμματισμού της Δ/νσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ξάνθης:

Email: tasos.kiriakidis@cityofxanthi.gr , d.program@cityofxanthi.gr

Τηλέφωνο – Fax: 2541020094, Δ/νση: Κτίριο Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών – 5ος όροφος

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:

www.mobilityweek.eu/ , www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=879&language=el-GR .

{Πηγή δημοσίευσης:  http://www.thraki.com.gr/ , 1/8/2017}