Ισχυρές βροχές αναμένονται Πέμπτη και Παρασκευή στη Θράκη

Με το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει όλη την Ελλάδα

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού και στη Θράκη από την Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή προβλέπει το δελτίο επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ., με το οποίο προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα και  πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Ήδη σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου έχουν δει τα πρώτα σημάδια επιδείνωσης το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και σταδιακά η Δυτική Στερεά, ενώ αργά τη νύχτα αναμένεται να σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής στερεάς (πάνω από 1200 μέτρα).

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και βαθμιαία από το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα δουν βροχές και καταιγίδες, ενώ το βράδυ η Κρήτη και τη νύχτα οι Κυκλάδες και τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς (περίπου πάνω από 800 μέτρα), πιθανόν της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 900 μέτρα) και της Βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από 1200 μέτρα).

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου τα φαινόμενα αναμένεται να αρχίσουν να περιορίζονται, διαρκώντας μέχρι το πρωί στην Ανατολική Μακεδονία, και μέχρι το βράδυ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τη Θράκη, τα νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ κατά διαστήματα θα έχουν βροχές και καταιγίδες το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική και Νότια Πελοπόννησος.

Οι χιονοπτώσεις έστω και εξασθενημένες θα συνεχιστούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά (περίπου από τα 800 μέτρα).

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.paratiritis-news.gr, 27/12/2017}