Σχολεία του Δ. Κομοτηνής ανακύκλωσαν 21.500 κιλά σκουπιδιών και βραβεύτηκαν

Συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης για το έτος 2022-2023

Κάτι παραπάνω από 21.500 κιλά σκουπιδιών ανακύκλωσαν σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, τη σχολική χρονιά που πέρασε και για αυτό το λόγο, οι σχολικές μονάδες που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους βραβεύτηκαν ή πήραν επαίνους. Πιο συγκεκριμένα χθες 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Κομοτηνής στην Τσανάκλειο Σχολή, για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά από 7.194 μαθητές:

-Χαρτί: 16.643 κιλά

-Πλαστικό: 4.236 κιλά

-Αλουμίνιο: 571 κιλά

-Μπαταρίες: 100 κιλά

-Τηγανέλαιο: 50 κιλά

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 73.200 πόντων επιβράβευσης. Οι ανωτέρω σχολικές δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Βραβεύσεις και παιχνίδια στην Τσανάκλειο

Στον προαύλιο χώρο της Τσανάκλειου Σχολής, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια για τους μικρούς μαθητές με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Στις υπαίθριες δραστηριότητες συμ μετείχε ενεργά το Κέντρο Νεολαίας και εθελοντισμού «Exagono» του Δήμου Κομοτηνής και η East-West Greece. Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο Κομοτηνής για την προσπάθειά τους.

Ο Παναγιώτης Λεβέντης εκπρόσωπος της εταιρείας Followgreen ενημέρωσε ότι η δράση «Πάμε ανακύκλωση» για σχολεία του Δήμου Κομοτηνής γίνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. «Θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς κατάφεραν να συλλέξουν πάνω από 21.000 υλικά ανακυκλώσιμων υλικών και ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να έχουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές» δήλωσε ο κος Λεβέντης.

Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Συντονισμού και Καθημερινότητας Κίμωνας Λεχούδης ήταν επίσης παρών και ανέφερε πως «η συνεργασία με τη Followgreen, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, βλέπουμε ότι αποδίδει. Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να αποδώσει στο μέλλον». Ο κος Λεχούδης και ο πρόεδρος της Κ. Καραθεοδωρή Σάκης Λάπατας συνεχάρησαν τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, καθώς απέδειξαν πως η ανακύκλωση δεν αποτελεί απλώς μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά μία κουλτούρα για έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Επιπλέον, ευχαρίστησαν την «Eco Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», την «East-West Greece», το πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει», την «Παπαδήμος Παπάκης ΟΕ», τις «Επιγραφές Αδαμίδης», την εταιρεία «Τηγανέλαια Θράκης», το Κέντρο Νεολαίας και εθελοντισμού «Exagono» του Δήμου Κομοτηνής και την ΚοινΣεΠ Θρα.Κι, για τη συμβολή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 24/5/2023}