Ρομποτική ομάδα από την Αλεξανδρούπολη “σάρωσε” τα βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής MRC!

Στις 12/06/2022 ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) στην Κρήτη. Συμμετείχαν πάρα πολλές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και διοργανώθηκε ένα απίστευτο event στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Χερσονήσου Κρήτης με όλες τις ομάδες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός!

Η ομάδα RoboGamers του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 3ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Δημοτικού στην ΕΚΘΕΣΗ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες για το Καινοτόμο Project τους που αφορά την παρακίνηση του κόσμου να ασκηθεί και να αθληθεί με έξυπνο τρόπο. Παρουσίασαν ένα μουσικό χαλί αναδιπλούμενης κατασκευής και αδιάβροχο που μπορεί να μπει σε πολλά σημεία και ο κόσμος να δημιουργεί μουσική γυμνάζοντας το σώμα του!

Η ομάδα LegoNasa του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 1ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Δημοτικού στην ΕΚΘΕΣΗ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες για το Καινοτόμο Project τους που αφορά την παρακίνηση του κόσμου να ασκηθεί και να αθληθεί με έξυπνο τρόπο. Παρουσίασαν ένα Lego μηχανισμό με αισθητήρα που σε συνδυασμό με παιχνίδι στον υπολογιστή κάνει πιο ευχάριστη την άσκηση βλέποντας πότε κινήθηκε ο ασκούμενος, ώστε να παίζει καθώς ασκείται και να γίνεται η άσκησή του ευχαρίστησή του.

Επίσης, η ομάδα Robomechanics του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 1ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Γυμνασίου – Λυκείου στην ΕΚΘΕΣΗ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες για το Καινοτόμο Project τους που αφορά την παρακίνηση του κόσμου να ασκηθεί και να αθληθεί με έξυπνο τρόπο. Παρουσίασαν ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να παίζει κάποιος που κάνει ασκήσεις (διάδρομο, ποδήλατο, κωπηλασία και γενικότερα οποιαδήποτε άσκηση) και να γίνεται η άσκησή του πιο ευχάριστη και πιο αποδοτική.

Επιπλέον, η ομάδα Intelligent Robomechanics του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 1ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Γυμνασίου – Λυκείου στην ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες για τις καλύτερες βολές που έκανε το ρομπότ τους. Συνολικά έπιασαν 34/40 κάνοντας βολές 10, 9, 8 και 7 πόντων αντίστοιχα!

Επίσης, η ομάδα NASA του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 1ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Α-Γ Δημοτικού στο ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Κέρδισαν επάξια την 1η θέση φέρνοντας μόνο νίκες και κατατροπώνοντας τους αντιπάλους τους!

Επιπρόσθετα, η ομάδα Turbo-X του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 1ο βραβείο Πανελλαδικά στην κατηγορία Γυμνασίου – Λυκείου στo ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και διακρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Φέραν μόνο νίκες και βγήκαν Πρωταθλητές Ελλάδας!!!

Τέλος, η ομάδα CA-Robs του Κέντρου Πληροφορικής & Ρομποτικής Computer Action, κέρδισε 2η θέση Πανελλαδικά στην κατηγορία E-Sports στο παιχνίδι – υποκατηγορία “Paintball Actioners” στο οποίο έπρεπε να προστατεύσουν συνεργατικά ένα σημείο από τους αντιπάλους για να κερδίσουν πόντους! Για ελάχιστους πόντους δεν βγήκαν πρώτοι. Η ίδια ομάδα κέρδισε 3η θέση Πανελλαδικά στην κατηγορία E-Sports στο παιχνίδι – υποκατηγορία “Co-Runner” στο οποίο έπρεπε να κατευθύνουν συνεργατικά ένα δρομέα αποφεύγοντας εμπόδια και κερδίζοντας πόντους. Επίσης, η ίδια ομάδα κέρδισε 3η θέση Πανελλαδικά στην κατηγορία E-Sports στο παιχνίδι – υποκατηγορία “Co-Rider” στο οποίο έπρεπε να κατευθύνους συνεργατικά ένα αυτοκίνητο αποφεύγοντας εμπόδια και κερδίζοντας πόντους.

Eμείς να ευχηθούμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές καθώς και σε όλους όσους έλαβαν μέρος στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής και ευχόμαστε να αποτελέσουν παράδειγμα για τους υπολοίπους!

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα ονόματα των παιδιών ανά ομάδα:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 16/6/2022}