Πολλά τα… αστέρια, στις βραβεύσεις των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από την ΠΕ Ξάνθης

Για τις ατομικές και ομαδικές διακρίσεις τους σε  Πανελλήνιους και Διεθνείς Μαθητικούς  Διαγωνισμούς

Κ. Κουρτίδης: «Τα παιδιά είναι το μέλλον μας – Επιβραβεύουμε τις προσπάθειές τους»

Οι πρώτες βραβεύσεις  μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ξάνθης – στα πλαίσια του θεσμού που επιχειρεί να θεσμοθετήσει η ΠΕ Ξάνθης –  που διακρίθηκαν σε  Πανελλήνιους και Διεθνείς μαθητικούς  Διαγωνισμούς, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον  Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψη.

Μαθητές και μαθήτριες από το 1ο ΓΕΛ, το 2ο ΓΕΛ, το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης, το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο ΑΞΙΟΝ (Γυμνασίου και Λυκείου), το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης αλλά και το 1ο Γυμνάσιο, το 5ο Γυμνάσιο, το 6ο Γυμνάσιο και το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης, παρέλαβαν ένα μεγάλο αστέρι, συνοδευόμενο από «θερμά συγχαρητήρια».

Μαζί τους, επιβραβεύθηκαν και οι κόποι των γονέων και των εκπαιδευτικών τους, αφού ένα από τα φωτεινότερα παραδείγματα, αποτέλεσε μαθητής του 7ου Γυμνασίου, ο οποίος διακρίνεται σε αγώνες τραμπολίνο και προπονείται καθημερινά στην… Καβάλα.  

Φωτεινά παραδείγματα που μας κάνουν υπερήφανους σαν Ξανθιώτες, αποτελούν επίσης μια μαθήτρια που λόγω των διακρίσεών της σε αθλητικούς αγώνες έχει ήδη εξασφαλίσει μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, μια μαθήτρια του ιδωτικού εκπαιδευτηρίου ΑΞΙΟΝ, με πολλές συμμετοχές σε διάφορους διαγωνισμούς και επίσης πολλές διακρίσεις αλλά και η ομάδα G- force του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, που ήδη ετοιμάζει τις «βαλίτσες» της για τον παγκόσμιο διαγωνισμό F1 in Schools στην Σιγκαπούρη.

Οι συμμετοχές των παιδιών από την Ξάνθη, που διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν, αφορούσαν σε αθλητικούς αγώνες (ποδηλατικούς, και ταε κβο ντο) διαγωνισμούς μαθηματικών (βραβεύτηκαν από το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ξάνθης, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης) διαγωνισμούς ταινιών, ποίησης, συγγραφής, μουσικής και φωτογραφίας αλλά ακόμη και σε διαγωνισμούς που είχαν ως θέμα την διατροφή των εφήβων και το πρωινό γεύμα τους, ενώ η συγκίνηση και η υπερηφάνεια στην αίθουσα του Πολυχώρου περίσσεψε.

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ – ΘΕΛΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ»

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, σημείωσε ότι «τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας. Εμείς μπορεί να φύγουμε αλλά τα παιδιά μας θα συνεχίσουν. Ευχαριστούμε βέβαια και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. Αυτά τα άξια παιδιά μας δίνουν καμάρι, χαρά, περηφάνια. Βλέπουμε παιδιά που εκτός από την συνήθη πορεία στον εκπαιδευτικό τους βίο, κάνουν και κάτι παραπάνω και διακρίνονται. Μάλιστα διακρίνονται και με υψηλότατες εκδηλώσεις. Είδαμε, για παράδειγμα, μια μαθήτρια η οποία θα περάσει απευθείας στο Πανεπιστήμιο, χωρίς να δώσει εξετάσεις, λόγω των διακρίσεων που είχε. Εύχομαι αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν στην ζωή τους, να σφύζουν από υγεία και να είναι καλότυχα. Να είμαστε γεροί και να τα καμαρώνουμε. Εμείς σαν περιφέρεια θελήσαμε να τιμήσουμε τα παιδιά (και μαζί και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους) και να τους δώσουμε την επιβράβευση για να μπορέσουν να συνεχίσουν».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 17/5/2023}