Κομοτηνή: Φεστιβάλ Via Egnatia… παντός καιρού

Δεν πτόησε δρομείς και ποδηλάτες ο άστατος καιρός!

Μπορεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο να ήταν άστατος, ωστόσο αυτό σε τίποτα δεν απέτρεψε τους «τολμηρούς» των δύο αθλητικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα του «Via Egnatia 2018». Το Φεστιβάλ που έβαλε στο επίκεντρο, σε συμβολικό επίπεδο τη σημασία της Εγνατίας Οδού στο πέρασμα των αιώνων φέτος μπήκε στην τέταρτη διοργάνωσή του με την αρχή να δίδεται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΕ Θράκης, το απόγευμα της Παρασκευής με ομιλία που αναδείκνυε πτυχές της Εγνατίας Οδού.

Ακολούθησε το απόγευμα του Σαββάτου το “Rodopi Run”, ένας αστικός αγώνας μήκους 5 χλμ. Περισσότεροι από 200 δρομείς κάθε ηλικίας, έλαβαν θέση στο πάρκο της περιφέρειας, όπου είχε οριστεί το σημείο εκκίνησης για να καταλήξουν στο βυζαντινό τείχος, διατρέχοντας γειτονιές της πόλης.

Ακολούθησε το πρωί της Κυριακής, η έτερη αθλητική δραστηριότητα του Φεστιβάλ, το “Rodopi Bike Run”. Σαράντα ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis, και αφού διένυσαν μια απόσταση 18 περίπου χλμ. κατέληξαν πάλι στο ίδιο σημείο.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, 30/9/2018}