Έτοιμος ο “Τσικνομπουρμπούλης” να ξεσηκώσει και φέτος τον κόσμο της Ορεστιάδας!

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, διοργανώνει και φέτος την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, καρναβαλική παρέλαση στο πλαίσιο της αποκριάτικης εκδήλωσης: «Τσικνομπουρμπούλης 2020».

Η παρέλαση καρναβαλιστών θα ξεκινήσει στις 17:00 από το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο με κατεύθυνση προς την πλατεία όπου στη συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα θα γίνει διαγωνισμός καλύτερης αμφίεσης – παρουσίασης στον οποίο συμμετέχουν όλες οι ομάδες καρναβαλιστών που θα παρελάσουν. Ειδική πενταμελή επιτροπή θα βραβεύσει, την καλύτερη ομαδική παρουσία. Θα ακολουθήσει για πρώτη φορά ”χρωματοπόλεμος σε ρυθμούς καρναβαλιού” με ειδικά οικολογικά χρώματα.

Στην Καρναβαλική Παρέλαση μπορούν να συμμετέχουν ως οργανωμένα group: Σύλλογοι, Σωματεία, Πολιτιστικοί Φορείς, Σχολεία ή μεμονωμένα Τάξεις Σχολείων, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Ομάδες Φοιτητών, Καταστήματα ή πρωτοβουλίες πολιτών.

Ώρα συγκέντρωσης των καρναβαλικών τμημάτων στο σημείο εκκίνησης (1ο Γυμνάσιο – Λύκειο) είναι στις 16:00.

Όλα τα καρναβαλικά τμήματα για να συμμετέχουν στην παρέλαση θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν Αίτηση Συμμετοχής και να συμφωνούν με τον Κανονισμό της Καρναβαλικής Παρέλασης (που επισυνάπτεται στο παρόν έγγραφο). Η Αίτηση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτογραφία της στολής. Θα πρέπει να συμπληρώνονται όλα τα πεδία που υπάρχουν σε αυτή για την καλύτερη προετοιμασία των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την Αίτηση Συμμετοχής είτε από τα γραφεία της Δ.ΗΚ.Ε.Π.Α.Ο. σε εργάσιμες ημέρες από 9:00 έως 15:00, είτε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΠΑΟ www.dikepao.gr. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται από 22 Ιανουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.

Τα αμιγώς παιδικά group θα προηγούνται στην καρναβαλική παρέλαση. Για τη σειρά εμφάνισης των group ενηλίκων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση στις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΔΗΚΕΠΑΟ. Πρώτο γκρουπ της παρέλασης θα είναι η περσινή νικήτρια ομάδα του Εργαστηρίου Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας «ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ»

Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατίθενται με δυο τρόπους:

– στο email: dkepao@orestiada.gr

– στο γραφείο της ΔΗΚΕΠΑΟ, Κων/πόλεως 59, ώρες 9:00 – 15:00.

Διαβάστε εδώ τον κανονισμό συμμετοχής και άλλες πληροφορίες:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 21/1/2020}