Το χιόνι «έφερε» κόσμο από όλη τη Βόρεια Ελλάδα στο Φαλακρό

«Μόνο την περασμένη Κυριακή ο κόσμος που επισκέφτηκε το χιονοδρομικό άγγιξε τους 3.000» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ 

Το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου ήταν πετυχημένο για το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού ανέφερε στο ράδιο Χρόνος 87,5fm o αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ τόσο από πλευράς προσέλευσης κόσμου όσο και από πλευράς ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με τον κο Παπαεμμανουήλ μόνο την Κυριακή 29 Ιανουαρίου ο κόσμος που επισκέφτηκε το χιονοδρομικό άγγιξε τους 3.000. «Με τα ίδια μου τα μάτια είδα λεωφορεία από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Καβάλα». Τουριστικά γραφεία από την Δράμα, μάλιστα, διοργάνωσαν εκδρομές προς το χιονοδρομικό κέντρο, με το Φαλακρό να γίνεται πόλος έλξης και για την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης, με κόσμο από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και την Βέροια.

Σημαντικό για την τόνωση της τοπικής οικονομίας ήταν το γεγονός πως αρκετός κόσμος που επισκέφτηκε το χιονοδρομικό κατέκλεισε τις μεσημβρινές ώρες τις ταβέρνες της γύρω περιοχής. «Νιώθουμε δικαιωμένοι για τις προσπάθειες που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα για την εύρυθμη λειτουργία του χιονοδρομικού», δήλωσε ο κος Παπαεμμανουήλ και συμπλήρωσε πως οι προσπάθειες βελτίωσης των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών θα συνεχιστούν.

Το ικανοποιητικό χιόνι.. άνοιξε την πίστα «ΜΕΣΤΑ»

«Εκτός από τα δύο baby lifts την Κυριακή λειτούργησε και η πίστα “ΜΕΣΤΑ” γνωστή σε όλους ως “γιαγιά”», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης. Από αυτή την εβδομάδα σχεδιάζεται να δοθεί προς διάθεση και η πίστα του «παππού», η οποία ήταν σε αχρησία, αλλά τον Φεβρουάριο του 2022 εκσυγχρονίστηκε από ντιζελοκίνητη σε ηλεκτροκίνητη.

Σκι… μετά μουσικής

Η Αντιπεριφέρεια Δράμας την περασμένη Κυριακή διοργάνωσε εκδήλωση από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι με τη διεθνούς φήμης dj Marilita, η οποία κράτησε μουσική συντροφιά στους επισκέπτες του βουνού. «Με μεγάλη μου χαρά είδα οικογένειες με παιδιά, νέους και νέες να απολαμβάνουν τις ομορφιές του βουνού μας και τις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις μας», ανέφερε ο κος Παπαεμμανουήλ.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Δήμου Μπακιρτζάκη, 1/2/2023}