Επιχειρείται τουριστική «ενοποίηση» του παραλιακού μετώπου της Περιφέρειας

Ξεκίνησαν οι επαφές με τους παράκτιους δημάρχους 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και εν προκειμένω προς επίτευξη «παν» είναι η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό ένα τουριστικό πρίσμα και εις τρόπον ώστε να αποτελέσουν ένα κοινό προϊόν τουριστικής αξιοποίησης.

Ο λόγος για το νέο εγχείρημα του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ΑΜΘ Θανάση Τσώνη, που μοιράστηκε ήδη την ιδέα του με τους δημάρχους των παράκτιων δήμων της Περιφέρειας και αναμένει τώρα την ανταπόκρισή τους, ώστε «να αρχίσει μία σειρά συναντήσεων από δω και πέρα, για να υπάρχει μία αλληλεπίδραση, ώστε οι ενέργειες να είναι κοινές και στοχευμένες». 

Ο σχεδιασμός ως ιδέα έχει ήδη προωθηθεί στα αρμόδια υπουργεία, τη συνεργεία μάλιστα και ιδιωτών χωρίς θεσμική ιδιότητα, αλλά με ενδιαφέρον για το τοπικό προϊόν κατά τον κο Τσώνη. Σε αυτόν περιλαμβάνονται και ιδέες αύξησης των διαθέσιμων κλινών της περιοχής, με τη συμπερίληψη στο ξενοδοχειακό δυναμικό και παράλιων κατοικιών που οι ιδιοκτήτες τους διαθέτουν προς ενοικίαση. 

«Εγώ δεν θέλω να επιβάλλω πράγματα – θέλω να πατήσω πάνω στα προγράμματα των δήμων» λέει ο κος Τσώνης που θέλει «να φαινόμαστε σαν ομάδα και να έχουμε ένα κοινό σημείο επαφής», βλέποντας ότι τώρα «ξοδεύει λεφτά η Καβάλα, ξοδεύει λεφτά η Ροδόπη – κάνουνε άχρηστα πράγματα» και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει και να «πηγαίνουμε μαζί». 

Στον ίδιο σχεδιασμό περιλαμβάνονται ακόμη και ενάλιες διαδρομές διασύνδεσης των τοπικών λιμανιών, ενώ στην πιο μεγάλη εικόνα  προσφάτως έγινε και μία συνάντηση των εντόπιων αρχών με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ώστε η θάλασσα να φέρει τους κατοίκους (και τα παραγόμενα προϊόντα) των δύο περιφερειών ακόμη πιο κοντά.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος είναι αυτός που θα καταδείξει την επιτυχία του σχεδιασμού, ο οποίος -σημειωτέον- επαφίεται σημαντικά και στις προθέσεις του κάθε δημάρχου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Θανάση Τσολάκη, 17/6/2020}