Σε συνάντηση Περιφερειών Ελλάδος και Ρωσίας στη Μόσχα για την τουριστική συνεργασία ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ

Σε συνάντηση διασύνδεσης μεταξύ των Περιφερειών της Ελλάδας και της Ρωσίας στη Μόσχα με στόχο την ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας συμμετείχε o Aντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κώστας Αντωνιάδης.

Η συνάντηση, που είχε τον τίτλο «Μία διαφορετική Ελλάδα», διοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις ελληνικές Περιφέρειες και αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη δράση του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας.

Η συνάντηση έθεσε τις βάσεις για τη σύσφιξη των σχέσεων, τον σχεδιασμό και την ανταλλαγή απόψεων καθώς και τον αναλυτικό προγραμματισμό των συνεργειών ανάμεσα στις Περιφέρειες των δύο χωρών για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας.

Ο κ. Αντωνιάδης παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειάς μας  στην  υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, αρμόδια για τον Τουρισμό, κ. Άλα Μανίλοβα, στους υπουργούς Τουρισμού των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθώς και σε επαγγελματίες και εκπροσώπους ιδιωτικών φορέων. Ταυτόχρονα, πραγματοποίησε ειδικές Β2Β συναντήσεις.

Στην παρουσίασή του ο κ. Αντωνιάδης έδωσε έμφαση στα θεματικά τουριστικά προϊόντα  που προσφέρουν οι προορισμοί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (θρησκευτικός, γαστρονομικός, πολιτιστικός-ιστορικός τουρισμός) και τόνισε ότι Ελλάδα και Ρωσία έχουν σημαντικές προοπτικές τόσο για την ανάπτυξη της διμερούς τουριστικής συνεργασίας όσο και για την αύξηση των μεταξύ τους τουριστικών ροών.

Σημείωσε δε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να συνεχίσει την προσέγγιση της ρωσικής αγοράς και ότι σε συνέχεια αυτής της συνάντησης θα συμμετάσχει και στην Έκθεση «Μ.Ι.Τ.Τ» στη Μόσχα στις 13-15 Μαρτίου, όπου επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν και να κλείσουν συμφωνίες.

Τέλος, σημαντικό αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η συμφωνία για τη δημιουργία, υπό την εποπτεία των δύο Υπουργείων, ενός πολιτιστικού ημερολογίου που θα περιέχει όλες τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις των δύο χωρών.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros24.gr,  6/2/2018}