Μπαίνουν, αλλά δεν προλαβαίνουν την έναρξη της χρονιάς τα προκάτ στα Νηπιαγωγεία της Κομοτηνής

Τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμες οι νέες σχολικές αίθουσες

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών σε 6 νηπιαγωγεία της Κομοτηνής, οι οποίες προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν την αύξηση των παιδιών που φοιτούν σε αυτά λόγω της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και στο Δήμο Κομοτηνής.

Να υπενθυμίσουμε πως η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση αναμενόταν να ξεκινήσει από το 2020, όμως τελικά λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η νέα τότε ηγεσία του Υπουργείου παιδείας είχε εξαιρέσει την Κομοτηνή από την υποχρέωση εφαρμογής.

Για να καλυφθούν οι ελλείψεις που προκάλεσαν την καθυστέρηση, η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, είχε προκηρύξει την άνοιξη διαγωνισμό για την κατασκευή αιθουσών προκάτ σε 6 νηπιαγωγεία της Ροδόπης, στο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλίστης και στα 6ο, 7ο, 8ο, 9ο και 12ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής.

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών καθυστέρησε, όμως πλέον υπάρχει ανάδοχος, εκπρόσωπος του οποίου επισκέφτηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της τοποθέτησής τους.

Ήδη έχουν γίνει επαφές για την κατασκευή των τσιμεντένιων βάσεων, επάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες, ενώ η κατασκευή των κομματιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο μεσοδιάστημα.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γκαράνη, σημαίνει πως οι αίθουσες δεν θα προλάβουν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, με τις πρώτες εξ αυτών να αναμένεται να παραδοθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου ενώ στο σύνολό τους θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Αυτό φαίνεται πως σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθούν δημιουργικές λύσεις, αν υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των παιδιών, από την διεύθυνση εκπαίδευσης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.paratiritis-news.gr/, του Κώστα Μαρκενδούδη, 29/7/2020}