Τόνωση χειμερινού τουρισμού μέσω μαθητικών εκδρομών

Ο Αντιπεριφειάρχης Τουρισμού κ. Θανάσης Τσώνης, προτείνει απλές λύσεις που μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης 

Μήπως η καλύτερη λύση για την ενίσχυση του εσωτερικού χειμερινού τουρισμού στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αποτελεί ο μαθητικός τουρισμός;

Αυτό το ερώτημα θέτει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ, Θανάσης Τσώνης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέροντας τα εξής:

«Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2019 εορτάστηκε σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια ενημέρωση των μαθητών (μέσω Powerpoint) για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών και τις δυσκολίες που συναντούν κατά το ταξίδι τους. 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν περιβαλλοντικά παιχνίδια στον προαύλιο χώρο των κέντρων Πληροφόρησης. 

Η εκδήλωση έκλεισε με επίσκεψη στην λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγους, όπου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν πολλά πουλιά από κοντά, μέσα από τη χρήση τηλεσκόπιου και να τα απολαύσουν στο φυσικό τους περιβάλλον».

Η αλήθεια είναι ότι ο τόπος μας όντως ενδείκνυται για μαθητικό τουρισμό, αφού οι υγροβιότοποι με τα σπάνια είδη πουλιών, όπως και το μοναδικό Δάσος της Δαδιάς, μπορούν να προσφέρουν μοναδικές γνώσεις στους μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Μακάρι να ευοδωθεί η όποια προσπάθεια γίνεται γύρω από τον τομέα του τουρισμού και έτσι να αναπτυχθεί περαιτέρω η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης. 

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr, του Μ.Κ., 24/10/2019}