Το Λούνα παρκ της Ανακύκλωσης έκανε στάση στην Κομοτηνή

Παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών γνώρισαν μέσα από το παιχνίδι την αξία της ανακύκλωσης

Δεκάδες μαθητές σε όλη τη Ροδόπη θα γίνουν κοινωνοί των ορθών πρακτικών ανακύκλωσης, μέσα από την εκπαιδευτική δράση – ενημέρωση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου από την Κομοτηνή.

Όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Γιάννης Σιγούρος, η εκδήλωση προγραμματίστηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. ώστε να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά της Ροδόπης σε θέματα ανακύκλωσης.

Στη δράση της Δευτέρας συμμετείχαν σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, ενώ τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις για τα σχολεία των άλλων Δήμων της Ροδόπης.

Η ενημέρωση εστιάζει στην προσχολική αγωγή και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με συνολικά 13 σχολεία να συμμετέχουν στη δραστηριότητα αυτή από το Δήμο Κομοτηνής, για να γνωρίζουν τα παιδιά την ανακύκλωση.

Άλλωστε όπως ανέφερε, πολλά σχολεία έχουν κάδους ανακύκλωσης εντός του σχολικού τους κτηρίου, ενώ οι μαθητές μεταφέρουν την ενημέρωση για την ανακύκλωση στους γονείς τους, γινόμενοι με αυτό τον τρόπο πρεσβευτές των ιδεών αυτών.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, του Κώστα Μαρκενδούδη, 21/5/2019}