«Θρέφοντας την Θρακιώτικη Ψυχή – Το Ευ Ζην στην Θράκη» – Εκδήλωση στον Πολιτιστικό και Επιστημονικό Σύλλογο ‘Η Τέχνη του Ζην’  Ξάνθης

Την Κυριακή 3/03/2024 και 19.30 ώρα στη στέγη του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση: «Θρέφοντας την Θρακιώτικη Ψυχή’ – Το Ευ Ζην στην Θράκη, με καλεσμένους την Chef Στέλλα Σπανού και τον Θανάση Μουσόπουλο, φιλόλογο και συγγραφέα.

Η συνταγή του Ευ Ζην στην Θρακιώτικη γη ήταν και είναι μία συνιστώσα πρακτικών καθημερινής ζωής με δράσεις και πρακτικές που θρέφουν την υγεία του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής. Η ευδαιμονία είναι έκφραση και αποτέλεσμα μιας ισορροπημένης εφαρμογής του Ευ Ζην για μία καλύτερη ποιότητα ζωής στην Θράκη μας.

  • Θρακιώτικη Κουζίνα 

Κοντά μας η πολυπράγμων Chef Στέλλα Σπανού που θα μας ταξιδέψει στις γεύσεις της Θράκης με εδέσματα της και θα μας παρουσιάσει το βιβλίο της «Θρακιώτικη Κουζίνα» ξεδιπλώνοντας τα μυστικά γευστικά μονοπάτια του τόπου.

Η τέχνη του κρασιού εκπροσωπείται από τους ντόπιους οινοποιούς και αποτελεί συνέχεια της δράσης ‘ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ – ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ’ του Συλλόγου μας. Κοντά μας τα οινοποιεία Κτήμα Βουρβουκέλη από τα Άβδηρα και το οινοποιείο ΠΑΣΣΑΣ – Μαύρα Νερά του Παπαδόπουλου Κυριάκου από το Σταυροχώρι.

  • Θρακιώτικη Λογοτεχνία

Η Θρακιώτικη λογοτεχνία είναι πλούσια σε ανήσυχα και φωτισμένα πνεύματα. Με συντονιστή τον Θανάση Μουσόπουλο, φιλόλογο και συγγραφέα, θα γίνει παρουσίαση κειμένων καλεσμένων Θρακιωτών λογοτεχνών με απαγγελίες και αναγνώσεις πεζών κειμένων και ποιημάτων.

  • Θρακιώτικη Μουσική Παράδοση

Η ψυχαγωγία στην λαογραφία κατέχει κυρίαρχο ρόλο για να γλυκάνει την ψυχή του Θρακιώτη. Θα υποδεχτούμε μουσικά σχήματα της περιοχής που θα διανθίσουν την εκδήλωση.

Πηγή: https://www.thraki.com.gr/ 26/2/2024