Οικολογία: Το Δέλτα στο Via Egnatia

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας- Ισμαρίδας συμμετείχε για πρώτη φορά στο  «3Ο Φεστιβάλ Via Egnatia – Γιορτές Νέστου 2017» στη Γαλάνη στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2017.

Το Φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας  στα χνάρια της αρχαίας ιστορικής Εγνατίας Οδού με σκοπό την ανάδειξη της αρχαιολογικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής κληρονομιάς και των περιοχών ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας.

Στην Ξάνθη επιλέχθηκε η περιοχή των Τοξοτών –Γαλάνης όπου ξεκινάει το μονοπάτι παράλληλα με τον ποταμό Νέστο και οδηγεί σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς μαγευτικό τοπίο 23.000 στρ. που έχει χαρακτηριστεί ως Αισθητικό Δάσος και προσελκύει καθημερινά πολλούς επισκέπτες.

Το Δέλτα Νέστου που εκτείνεται από την περιοχή των στενών ως το Θρακικό Πέλαγος, αποτελεί συνέχεια του σπουδαίου αυτού οικοσυστήματος του ποταμού Νέστου και της ανεκτίμητης οικολογικής αξίας του δημιουργώντας ως τις εκβολές του μια πληθώρα μικρότερων οικοσυστημάτων με τεράστια βιοποικιλότητα, κάτι που κάνει την περιοχή μας μοναδική σε όλα τα Βαλκάνια.

Στο χώρο που διατέθηκε στον Φορέα Διαχείρισης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των επισκεπτών, από το προσωπικό του Φορέα, σχετικά με τις μοναδικές αξίες του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα, προβλήθηκε βίντεο για την περιοχή και διανεμήθηκε περιβαλλοντικό υλικό

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr , 9/9/2017}