Το Θρακικό Ωδείο διδάσκει παιδεία

Οι μαθητές, ανεξαρτήτως ηλικίας και τμήματος στο οποίο συμμετέχουν, συνδυάστηκαν αρμονικά για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα

Το Θρακικό Πνευματικό Κέντρο – Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής  πραγματοποίησε μια μουσικοθεατρική χριστουγεννιάτικη παράσταση με τη συμμετοχή 100 και πλέον μαθητών, αποδεικνύοντας ότι στις τάξεις του διδάσκεται κάτι πολύ περισσότερο από τεχνικές, διδάσκεται ήθος και παιδεία.

Το χριστουγεννιάτικο αυτό παραμύθι, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας θεάτρου Χρύσας Ιωαννίδου, ανέβηκε στη σκηνή του πολιτιστικού κύτταρου πρώην ΡΕΞ και μας ταξίδεψε  σ’ ένα μαγικό κόσμο, όπου η μουσική κατήργησε τα σύνορα και τις αποστάσεις. Η αίθουσα γέμισε με χριστουγεννιάτικα χαμόγελα από πολλά παιδιά. Ξωτικά, καλικάντζαροι, χιονονιφάδες, αέρηδες, τάρανδοι, παιχνίδια, και πολλά-πολλά ακόμη, όλοι στην εκδήλωση!

Συμμετείχαν τα τμήματα:

-θεάτρου με δασκάλα την Χρύσα Ιωαννίδου,

-ζωγραφικής με δασκάλα την Βαρβάρα Ιωαννίδου-Τσίτσιρα,

-μπαλέτου με δασκάλα την Ιωάννα Κορακοπούλου,

-ζούμπα με δασκάλα την Ντίνα Δημητριάδου,

-μουσικής προπαιδείας με δασκάλα την Μαίρη Σκλαβίδη και

-παιδικής χορωδίας με δασκάλα την Μαρία Κεφαλίδου,

ενώ τα σκηνικά έκανε ο Κεβόρκ Μελκονιάν

Χάρη στην αρμονική συνεργασία όλων των δασκάλων, το μεράκι και το πάθος των μαθητών, παρουσιάστηκε ένα αποτέλεσμα πραγματικά επαγγελματικό. Χαρούμενη για την εκδήλωση, παρουσιάστηκε η Χρύσα Ιωαννίδου.

Όπως μας είπε “θα ετοιμάσουμε και μία πολύ μεγάλη εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές του ωδείου, περίπου στο τέλος της χρονιάς. Οι μαθητές του ωδείου είναι πάρα πολλοί περισσότεροι από τους 120 που συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση.

Θα έχει χορό, μουσική, θέατρο. Αυτός είναι άλλωστε στόχος μας, μία πολύπλευρη καλλιτεχνική εκπαίδευση και το να μαθαίνουμε στα παιδιά την αξία της συνεργασίας”.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, 22/12/2017]