Τα Θεοφάνεια σε όλη τη Ροδόπη

Ο “γλυκός” καιρός συνετέλεσε ώστε πλήθος κόσμου να γιορτάσει τα Θεοφάνεια αλλά και πολλοί βουτηχτές να πέσουν για τον σταυρό

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε όλη τη Ροδόπη. Ο “γλυκός” καιρός συνετέλεσε ώστε πλήθος κόσμου να συρρεύσει, κυρίως προς το λιμάνι Φαναρίου και Μαρωνείας, προκειμένου να παρακολουθήσει τη ρίψη του σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων.

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελέηων και φέτος βρέθηκε σε τέσσερα σημεία, προκειμένου να αγιάσει τα ύδατα. Πρώτα, σήμερα το πρωί, τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Περί της 11:00 ο μητροπολίτης έκανε την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Δεξαμενή της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, ενώ κατόπιν – με διαφορά μίας ώρας – πραγματοποιήθηκε κατάδυση του σταυρού στο λιμάνι Μαρώνειας, στο λιμάνι Φαναρίου και στον Ποταμό Κομψάτο.

Στη Μαρώνεια, παρούσης και της βουλευτή ΒΔ Ντόρας Μπακογιάννη, πάνω από δέκα κολυμβητές βούτηξαν, ενώ το σταυρόν έπιασε τελικά ο Φίλιππος Τσακίρης από την Κομοτηνή, φοιτητής 24 ετών, που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη. Στο Φανάρι, πάνω από είκοσι κολυμβητές βούτηξαν, μεταξύ των οποίων γρηγορότερος αποδείχθηκε ο φοιτητής στην Κομοτηνή Γιάννης Πετράς, ο οποίος μάλιστα είχε ανασύρει τον σταυρό και πέρσι. Στον ποταμό Κομψάτο μόλις τρεις ήταν οι τολμηροί βουτηχτές: Οι Βασίλης Μαυρίκος, Δημήτρης Τσουλίδης και Μανώλης Διαμαλής, γεννηθέντες το 2000 έπεσαν για τον σταυρό, τον οποίο και ανέσυρε ο πρώτος.

Απολαύστε εδώ περισσότερες από 100 φωτογραφίες και από τις τέσσερις καθαγιάσεις, αλλά και από τους Προσκυνητές.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 6/1/2018}