Προσπάθεια ενίσχυσης Τελωνείων του Έβρου – θα ανταποκριθεί όμως κανείς;

Προσπάθεια ενίσχυσης Τελωνείων στο Νομό Έβρου, έχει ξεκινήσει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Το ζήτημα της υποστελέχωσης είναι πλέον γνωστό, αφού αστυνομικοί και τελωνειακοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την αυξημένη κίνηση στους σταθμούς, αλλά και τα φαινόμενα μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, ναρκωτικών, προϊόντων κλπ. από τα σύνορα.

Εφόσον τα προβλήματα αυτά έχουν πολλάκις γνωστοποιηθεί σε επισκέψεις του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αλλά και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Πιτσιλής ανέλαβε δράση.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ εξέδωσε δημόσια πρόσκληση, προκειμένου να ενισχυθούν τα Τελωνεία Αγίου Νικολάου, Καστανέων, Λευκάδας, Μεγίστης, Μυκόνου, Ορεστιάδας, Σάμου και Σκιάθου και να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών που παρουσιάζουν.

Σε αυτό πλαίσιο καλούνται υπάλληλοι της Α.Α.Δ.Ε., κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, που ενδιαφέρονται να μετατεθούν ή να αποσπαστούν, να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως και την 31/10/2018.

Σημειώνεται πως και πάλι μιλάμε για μεταθέσεις και αποσπάσεις και όχι για προσλήψεις, συνεπώς προϋποτίθενται τόσο η επιθυμία των υπαλλήλων να ενισχύσουν τα Τελωνεία του Έβρου, αλλά και αποδυνάμωση άλλων υπηρεσιών.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 25/10/2018}