Τυχερό: Οκτώ λόγοι για να μην κλείσει το Ταχυδρομείο

Μέσω μίας επιστολής με πολλούς -θεσμικούς- αποδέκτες οι κάτοικοι του Τυχερού του Δήμου Σουφλίου ζητούν την συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομείου του οικισμού τους το οποίο οδηγείται σε λουκέτο.

«Έχουν περάσει δύο χρόνια που οι κάτοικοι της περιοχής του Τυχερού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το επικείμενο τότε κλείσιμο του Ταχυδρομικού καταστήματος Τυχερού. Το ακριτικό Τυχερό Έβρου πρίν το νόμο του Καλλικράτη ήταν η έδρα του Δήμου Τυχερού που αποτελεί μαζί με τους οικισμούς Προβατώνα , Λευκίμης, Φυλακτου, Λύρας, Θυμαριάς και Ταύρης μια δυναμική κοινωνία που το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ είναι απολύτως απαραίτητες για τους κατοίκους» αναφέρεται στην εισαγωγή της επιστολής, στην οποία εκτίθενται οκτώ λόγοι αιτιολόγησης του αιτήματος:

  1. Η απόσταση από το πλησιέστερο υποκατάστημα ΕΛΤΑ είναι 20 χιλιόμετρα.
  2. Σε πολλούς από τους οικισμούς που σας προαναφέραμε η πλειονότητα των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι με αδυναμία μετακίνησης ακόμη και για την είσπραξη της σύνταξής τους.
  3. Στον Προβατώνα εδρεύει η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία.
  4. Στο Τυχερό κατοικούν στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους .
  5. Στο Τυχερό κάθε χρόνο από το Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο κατοικούν 250 εργάτες γης κυρίως από την Βουλγαρία οι οποίοι ως γνωστών στέλνουν χρηματικά εμβάσματα στα συγγενικά τους πρόσωπα στη Βουλγαρία μέσω του καταστήματος Τυχερού.
  6. Στο Τυχερού λειτουργούν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης.
  7. Στον Προβατώνα λειτουργεί το εργοστάσιο ξυλείας Ακρίτας ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.
  8. Λειτουργούν δύο Αστυνομικά τμήματα το Α.Τ. Τυχερού και το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού με περισσότερους από 100 αστυνομικούς.

«Η Επιτροπή Φορέων Τυχερού ενημέρωσε τους κατοίκους για τις τελευταίες εξελίξεις και προγραμματίζει κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες για να στείλει παντού το μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί καμία υποβάθμιση στις υπηρεσίες της περιοχής» καταλήγει η επιστολή.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 24/5/2021}