«Τα πουλιά» πέρασαν από την Αλεξανδρούπολη και την έκαναν να μοιάζει με ταινία του Χίτσκοκ

Τα “μαυροπούλια” δημιούργησαν ένα όμορφο, αλλά και συνάμα τρομακτικό σκηνικό στην πόλη

Βγαλμένη από την θρυλική ταινία «The Birds» (Τα Πουλιά) του Άλφρεντ Χίτσκοκ, έμοιαζε σήμερα (19/01) για λίγα λεπτά η Αλεξανδρούπολη. Η πρωτεύουσα του Έβρου υποδέχτηκε ένα μεγάλο σμήνος από ‘μαυροπούλια’ (η ψαρόνια), τα οποία σκέπασαν τον ουρανό της και προκάλεσαν νοσταλγικούς συνειρμούς στους σινεφίλ.

Σε όλους τους υπόλοιπους πάντως η κάθοδος των συγκεκριμένων πουλιών προκάλεσε μάλλον ανησυχία, αφού οι μαζικές και χαμηλές πτήσεις τους θεωρούνται ως σημάδι επερχόμενης επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και πτώσης της θερμοκρασίας.

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ πάντως, συνάδουν τρόπον τινά με το «σημάδι» της διέλευσης των πουλιών, αφού από την αρχή της επόμενης εβδομάδας ο υδράργυρος θα κινείται πολύ κοντά στο 0.

Σε αντίθεση με τα «Πουλιά» του Χίτσκοκ όμως, τα μαυροπούλια δεν είναι καθόλου επιθετικά (ειδικά στον άνθρωπο), αλλά μπορούν να καταστούν επικίνδυνα σε δύο περιπτώσεις: α) λόγω του μεγάλου πληθυσμού της μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την χλωρίδα μιας περιοχής και β) λόγω της συνήθειας τους να πετούν σε πολυάριθμα σμήνη, έχουν δημιουργήσει πολλές φορές προβλήματα σε πτήσεις αεροπλάνων ανά τον κόσμο.

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 19/1/2018}