Τα κουνούπια δεν μας εγκατέλειψαν, συνεχίζονται οι ψεκασμοί

“Σύννεφο” τα κουνούπια στις παραλίες Αρωγής – Φαναρίου ακόμα και πρωινές ώρες – Στους επηρεαζόμενους από τον ιό του Δυτικού Νείλου Δήμους, οι Δήμοι Κομοτηνής και Μαρωνείας- Σαπών

Τα κουνούπια δεν μας εγκατέλειψαν, όπως και η ανάγκη λήψης μέτρων από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Γι’ αυτό στο νομό Ροδόπης συνεχίζονται οι επίγειοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Ενότητα: Τρίτη 9 Οκτωβρίου εντός Κομοτηνής, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου Ξυλαγανή, Προσκυνητές, Δουκάτα, Άγιοι Θεόδωροι, Ίμερος, Κομοτηνή (Κυνοκομείο, Βιολογικός Πανεπιστημίου, Βιολογικός Κομοτηνής, Αστυνομία, Παλιός Βιολογικός Κομοτηνής, Σφαγεία Κομοτηνής, Τρελοχείμμαρος, Βουλκανιζατέρ), Πέμπτη 10 Οκτωβρίου: Σάπες, Αρριανά, Άρατος, Αρίσβη, ΒΙΠΕ, Θρυλόριο, Ροδίτης, Φύλακας, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου: Παλλάδιο, Μονάδα Κούτρα, Μονάδα Δέλτα, Σάλπη, Αίγειρος, Μεσούνη, Κόσμιο, Ίσαλος, Καλλιθέα, Αμάραντα, Πάμφορο.

Οι ψεκασμοί αυτό το χρονικό διάστημα επικεντρώνουν στην καταπολέμηση κουνουπιών εντός της πόλης και στους οικισμούς, όπου συγκεντρώνεται ο πληθυσμός και λιγότερο στην παραλιακή ζώνη, όπως συνέβαινε τους θερινούς μήνες. Πάντως το “σύννεφο” κουνουπιών μπορεί να το διαπιστώσει κανείς κάνοντας μία βόλτα στις παραλίες Αρωγής και Φαναρίου ακόμη και πρωινές ώρες.

Δύο Δήμοι του νομού Ροδόπης, οι Δήμοι Κομοτηνής και Μαρωνείας- Σαπών, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις επηρεαζόμενες από τον ιό του Δυτικού Νείλου περιοχές. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στους 34 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Στο νομό Ροδόπης καταγράφηκε ο θάνατος μίας γυναίκας ηλικίας 79 ετών το Σάββατο 18 Αυγούστου.

Καταγράφηκαν κι άλλα κρούσματα προσβολής από τον ιό, αλλά δεν ήταν θανατηφόρα. Οι νεκροί είναι σχεδόν επταπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι, όταν η νόσος στέρησε την ζωή από πέντε άτομα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η επιδημιολογία του ιού είναι σύνθετη, σημειώνοντας επίσης ότι η κυκλοφορία του ιού άρχισε από τον Μάιο, νωρίτερα από ό,τι προηγούμενα χρόνια.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 9/10/2018}