Συνεχίζονται κανονικά οι αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες στην Ξάνθη

Παρατείνονται για επιπλέον 24 ώρες τα προληπτικά μέτρα

Κανονικά, παρά τα «προληπτικά» μέτρα που ανακοινώθηκαν, συνεχίζουν τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής γύρω από την sunlight, καθώς δεν υπήρξε κάποια επιπλέον ενημέρωση στους ίδιους.

Βέβαια, το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τελικά διαπιστωθεί, μετά τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην ατμόσφαιρα, ότι υπάρχει ρύπανση και τοξικότητα πως θα… αποσοβηθούν οι κίνδυνοι, δεδομένου ότι τα χωράφια ποτίζονται κανονικά και τα ζώα τρώνε επίσης κανονικά τα χορταράκια τους.

Εν τω μεταξύ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις υπηρεσίες της και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διεξάγει εντατικές μετρήσεις με αφορμή την πυρκαγιά που προκλήθηκε στο εργοστάσιο μπαταριών στο Ν. Όλβιο Ξάνθης, τα  πρώτα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται την Παρασκευή το απόγευμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ, με δηλώσεις από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τοπείρου κ. Κώστα Δαλάτση και τον Πρόεδρο των Κτηνοτρόφων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Νίκο Δημόπουλο.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 4/5/2018}