Αμείωτη συνέχιση των μέτρων κατά της λαθροδιακίνησης ζητούν οι Συνοριοφύλακες

Ώστε να περιοριστούν τα κυκλώματα αλλά και να εκλείψουν οι κίνδυνοι που σκορπούν στο πέρασμά τους οι οδηγοί λαθροδιακινητές

Τη συνέχιση και την εντατικοποίηση των μέτρων κατά της λαθροδιακίνησης, ώστε να περιοριστούν τα κυκλώματα λαθροδιακινητών που διακινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές στο βωμό του εύκολου χρήματος ζητά με ενημερωτικό δελτίο της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων.

Σε αυτό τονίζουν πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει πολλές συλλήψεις, όμως θα ανεβάσει τα «μισθώματα» των λαθροδιακινητών  πολλαπλασιάζοντας παράλληλα και τους κινδύνους που θα σκορπούν στο πέρασμά τους οι οδηγοί λαθροδιακινητές, όπως συνέβη πρόσφατα στον κόμβο των Βρασνών.

Για αυτό τονίζουν πως η μάχη θα είναι σκληρή και θα πρέπει να είναι επίμονη από τις Ελληνικές Αρχές  ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα που φέρνουν σε κίνδυνο μετανάστες, πρόσφυγες αλλά και ανυποψίαστους διερχόμενους οδηγούς.

Το ενημερωτικό σημείωμα της ομοσπονδίας έχει ως εξής;

Ήταν πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας, η δραστηριοποίηση της Συνοριακής Υπηρεσίας κατά των κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών που κυρίως τους τελευταίους μήνες δρούσανε ανεξέλεγκτα σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Ήμασταν πεπεισμένοι πως με τους εντατικούς ελέγχους τα κυκλώματα θα περιοριστούν αφού όμως κλείσουν όλοι οι δίοδοι κυρίως από τον Έβρο προς το εσωτερικό της Χώρας.

Το τελευταίο διάστημα, η Ελληνική Αστυνομία πολλαπλασίασε τα μπλόκα και τους ελέγχους στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο κατά της λαθροδιακίνησης από τον Έβρο έως και την Θεσσαλονίκη και οι συλλήψεις είναι καθημερινές και δεκάδες.

Γνωρίζουμε πως η εντατικοποίηση των συνοριακών ελέγχων θα ανεβάσει τα «μισθώματα» των λαθροδιακινητών  πολλαπλασιάζοντας παράλληλα και τους κινδύνους που θα σκορπούν στο πέρασμά τους οι οδηγοί λαθροδιακινητές,  όπως αυτό το τελευταίο στον κόμβο των Βρασνών στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Γνωρίζουμε επίσης πως η μάχη θα είναι σκληρή και θα πρέπει να είναι επίμονη από τις Ελληνικές Αρχές  ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα που φέρνουν σε κίνδυνο μετανάστες, πρόσφυγες αλλά και ανυποψίαστους διερχόμενους οδηγούς.

Θεωρούμε πως η στήριξη από την πολιτεία και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι δεδομένη σε προσωπικό  και οχήματα, καθώς η προσπάθεια που λαμβάνει χώρα έως τώρα με τις υπάρχουσες δυνάμεις έχει εξαντλήσει το προσωπικό πέραν των δυνάμεων του.

Δεδομένης όμως μιας  συλλογικής προσπάθειας που προάγει την ασφάλεια στη Χώρα, η συνέχιση των μέτρων θα πρέπει να θεωρείται αναγκαία ώστε να περιοριστούν τα κυκλώματα λαθροδιακινητών που διακινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές στο βωμό του εύκολου χρήματος.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, 12/11/2018}