Βουλγαρία: Μέτοχος στην Αλεξανδρούπολη & πυρηνικό εργοστάσιο από κοινού με την Ελλάδα

Για διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν με την Ελλάδα για την κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, έκανε λόγο ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών Ασέν Βασίλεφ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βούλγαρος αξιωματούχος, μιλώντας στο δίκτυο NOVA, συζητιέται η υπογραφή σύμβασης 20ετούς διάρκειας με την Ελλάδα ηλεκτρικής ενέργειας από τη νέα μονάδα, καθώς και συνεργασία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες συναδέλφους μας για την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού σταθμού στη χώρα μας, το οποίο θα χρησιμοποιεί η Ελλάδα με μακροπρόθεσμο, 20ετές συμβόλαιο. Θα ενεργήσουμε εξαιρετικά γρήγορα, αφού υπάρχει αγοραστής» τόνισε ο Βασίλεφ, επισημαίνοντας πως ήδη οι δύο χώρες συνεργάζονται άριστα στον τομέα της ενέργειας, κάνοντας αναφορά στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

«Συμμετέχουμε ήδη στο υγροποιημένο τερματικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη. Είμαστε σε συνομιλίες με τους νότιους γείτονές μας και έχουμε την υποστήριξή τους για τη συμμετοχή στο ίδιο το λιμάνι, ώστε να έχουμε εμπορική πρόσβαση στο Αιγαίο Πέλαγος», δήλωσε το νούμερο «2» της βουλγαρικής κυβέρνησης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 1/3/2022}