Συνέδριο Εναλλακτικού Τουρισμού Θράκης στην Αλεξανδρούπολη

Ο τουρισμός και η ανάπτυξη του είναι πολύ σημαντικός για μια χώρα ειδικά με τις φετινές συνθήκες του κορονοϊού. Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί συνέδριο Εναλλακτικού Τουρισμού Θράκης  από τις 5 μ.μ μέχρι τις 8.30 μ.μ, ημέρα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020. 

Ο τόπος συνάντησης θα ανακοινωθεί μεσω προσκλητηρίου μετά την υποβολή αίτηση συμμετοχής.

Το Φόρουμ Εναλλακτικού Τουρισμού είναι ένα δίκτυο ιδιωτών, συλλόγων και κρατικών φορέων που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα προβολής των ειδικών-εναλλακτικών μορφών τουρισμού της χώρας μας στη Γερμανία. Με τα μηνύματα «Γνωρίστε μια άλλη Ελλάδα» και «Σε επαφή με τη φύση, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό» η επιτροπή του φόρουμ διοργανώνει εκδηλώσεις σε κεντρικές πόλεις της Γερμανίας που αποσκοπούν στην ενίσχυση συνεργασιών και στην δικτύωση ελληνικών επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού με σημαντικούς παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

  • Η συμμετοχή στο «Φόρουμ Εναλλακτικού Τουρισμού Θράκης» είναι ελεύθερη και απευθύνεται σε κρατικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων που διατίθενται να συμβάλουν στην συλλογική προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης της Θράκης.
  • Σύλλογοι, επαγγελματίες και στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες για την ανάδειξη τουριστικών προορισμών παρακαλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέσω email: iraklis@weproductions.net 

Τα θέματα που θα συζητηθούν αλλά και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει διαμορφώθηκαν ως εξής: 

Θέματα / Πρόγραμμα:

5:00 μ.μ. – 5:15 μ.μ. Καλωσόρισμα της διοργανώτριας εταιρείας Weproductions

5:15 μ.μ. – 5:45 μ.μ. Παρουσιάσεις μετεχόντων

5:45 μ.μ. – 6:15 μ.μ. Καλές πρακτικές και σωστή προσέγγιση της γερμανόφωνης αγοράς (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία)

6:15 μ.μ. – 6:30 μ.μ. Τα οφέλη συμμετοχής στο Φόρουμ Εναλλακτικού Τουρισμού για ελληνικές επιχειρήσεις

6:30 μ.μ. – 7:00 μ.μ. Διάλειμμα

7:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ. Networking: Ανοιχτή συζήτηση. Ιδέες και προτάσεις για μελλοντικές συνεργασίες με σχέδιο δράσης και καταγραφή περαιτέρω κινήσεων. 

Πηγή: https://www.e-evros.gr 15/10/2020