Συνέδριο με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία της ΕΕ-ευκαιρίες ανάπτυξης για την Περιφέρειά ΑΜΘ»

Τα Χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ και τις ευκαιρίες που ανοίγουν αυτά για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης γνώρισαν από κοντά εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και πολίτες κατά το συνέδριο διαλόγου που διοργανώνουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Στο συνέδριο της Κομοτηνής ομιλητές ήταν, πέρα των στελεχών του Γραφείου, και η κ. Εύα Καϊλή, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κ. Άννα Δάντη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Σύνταξης «διαΝΕΟσις» (Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης), αλλά και δύο εκπρόσωποι της τοπικής επιχειρηματικότητας, ο κ. Δημήτρης Κρις Διευθύνων Σύμβουλος Tuvunu Α.Ε. και ο κ. Δημήτρης Στορδόπουλος Συνιδρυτής της Tribe Wearables.

Το παρόν έδωσαν όμως και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο από την Περιφέρεια όσο και τον Δήμο, αλλά και από την επιχειρηματική κοινότητα της Κομοτηνής, εκπρόσωποι κομμάτων και πολλοί νέοι, κυρίως φοιτητές, με κάποιους να απευθύνουν ερωτήσεις στο πάνελ μετά το πέρας των εισηγήσεων.

Λεωνίδας Αντωνακόπουλος: «Κάθε περιφέρεια έχει διαφορετικές ανάγκες και ζητήματα»

Την  πρώτη μέρα του συνεδρίου άνοιξε ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως κάθε περιφέρεια έχει διαφορετικές ανάγκες και ζητήματα, και αυτά θέλουν συζητήσουν μαζί με τους φορείς, καθώς και τις δυνατότητες που παρέχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και γενικότερα οι πολιτικές και τα μέσα της ΕΕ, για να υποβοηθήσουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Σημείωσε δε πως από αυτή τη διαδικασία διαλόγου μπορούν να ωφεληθούν όλοι, ενισχύοντας, ακόμα και μέσα από τις αντιπαραθέσεις και τις διαφωνίες, την προσπάθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την υποβοήθηση των διαδικασιών, των προσπαθειών ανάπτυξης στη χώρα μας και ιδιαίτερα στις περιφέρειες όπως η ΑΜΘ, η οποία έχει ιδιαίτερα προβλήματα και ανάγκες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, του Κωνσταντίνου Μαρκενδούδη, 14/10/2017}