Έρχεται ειδική συνεδρίαση για την κτηνοτροφία

Μετά από θέμα που έθιξε η Λαϊκή Συσπείρωση

Την ανάγκη στήριξης των κτηνοτρόφων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εκ μέρους της παράταξης ο Χρήστος Τρέλλης σημείωσε ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, ενώ τόνισε πως οι κτηνοτρόφοι της Σαμοθράκης και του ορεινού όγκου της ΑΜΘ εξαιρούνται των αποζημιώσεων λόγω αδυναμίας παράδοσης γάλακτος.

Τόνισε πως «δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον κο Βορίδη», γιατί «γνώριζε (πως θα εξαιρούνταν κτηνοτρόφοι)». Ζήτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο να απαιτήσει «εδώ και τώρα τροποποίηση» των προϋποθέσεων λήψης αποζημίωσης, διότι «αν το αφήσουμε μετά, θα έχει πετάξει το πουλάκι».

«Να διορθώσουμε την αδικία» ζήτησε από θέσης του ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Χριστόδουλος Τοψίδης. Πως έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είπε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εξεταστεί η αδικία σε δεύτερο χρόνο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αποφασίστηκε το προσεχές διάστημα να συγκληθεί μία ειδική συνεδρίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρόντων και των εκπροσώπων των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι ανάγκες του κλάδου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 20/9/2020}