Ο Στέργιος Αράπογλου ένωσε το δύο άκρα της Ελλάδας – Η συμβολική φύτευση του Κάραγατς

Ο Στέργιος Αράπογλου με καταγωγή από την Αν. Θράκη, ο οποίος θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα και να αναδείξει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής, κατάφερε να γίνει ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που διένυσε από τη βορειότερη κατοικημένη περιοχή της Ελλάδας, το Ορμένιο του Δήμου Ορεστιάδας, έως το νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ελλάδας, το Ακρωτήρι Ταίναρο, μία απόσταση συνολικά 1.400 χιλιομέτρων!

Εχθές κατάφερε και έφτασε στον προορισμό του, στο Ακρωτήριο Ταίναρον και  με πολύ συγκίνηση φύτεψε ένα πολύ ιδιαίτερο δέντρο, το «Κάραγατς», που μετέφερε από την Ορεστιάδα!

Ο ίδιος με ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ανέφερε:

Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, στο Ακρωτήριο Ταίναρον, με πολύ συγκίνηση και τον προσήκοντα σεβασμό, αξιώθηκε η ελάχιστη ταπεινότητά μου να φυτέψει ένα πολύ ιδιαίτερο δέντρο, το «Κάραγατς», που μετέφερα μαζί με την ομάδα υποστήριξης -το Γιάννη Κουφό και τον Απόστολο Μαρκούση- από το βορειότερο Δήμο της πατρίδας μας, τον Δήμο Ορεστιάδος, που μάς το παρέδωσε την παραμονή της εκκίνησης στις 9/9/2018 -σε μια πολύ συγκινητική τελετή παράδοσής του- μέχρι το νοτιότερο Δήμο της ηπειρωτικής Ελλάδος, τον Δήμο της Ανατολικής Μάνης.
Με αυτό τον ιδιαίτερο -και με υψηλό συμβολισμό- τρόπο, ενώθηκαν πολιτισμικά τα δύο άκρα της πατρίδας μας, μέσω μιας αθλητικής διαδρομής 1519 km, ποτισμένης με τίμιο ιδρώτα και προσήλωσης στις προαιώνιες Αξίες και Ιδανικά του Έθνους μας, όπως την ονειρεύτηκε ο Δάσκαλος Τάκης Σκουλής.
Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους του «Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας», για τη σύλληψη της ιδέας και το ζεστό και ειλικρινές ενδιαφέρον τους, μέχρι τέλους, για τη φύτευση αυτού του ξεχωριστού δέντρου στις εσχατιές της πατρίδας μας…

Στέργιος Αράπογλου, Οκτώβριος 2018

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/,  6/10/2018}