«Συμβόλαιο οικολογίας» υπέγραψε ο Δήμος Κομοτηνής

Για την προώθηση εθελοντικών δράσεων υπέρ του περιβάλλοντος

Ο Δήμος Κομοτηνής συμμετέχει στο πρόγραμμα Οικολογίας & Φιλελληνισμού  «Clean it like Greek» που πραγματοποιείται από το AQUAHELP Foundation σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ με σκοπό την οικολογική αφύπνιση των πολιτών όλων σε όλες τις δραστηριότητές τους.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Ιδρύματος και του ΕΟΤ ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής 27/08 στο Δημαρχείο τον πρόεδρο του AQUAHELP Foundation Γιώργο Κορφιά, με τον οποίο συνυπέγραψαν τη χάρτα οικολογικής συνείδησης και συμπόρευσης, με βασικές αρχές τις εξής: Ισότητα στην ποιότητα καθαρού περιβάλλοντος διαβίωση. Μηδενική ανοχή στην μόλυνση του Πλανήτη. Αρμονική συνεπίδραση μοντέρνας Οικολογίας & Τεχνολογίας αιχμής. Παγκόσμια κουλτούρα οικολογίας & απόλαυσης.

Αμέσως μετά έγινε η ανάρτηση της χάρτας στην πλατεία Ειρήνης. Εκεί, ο κος Κορφιάς ευχαρίστησε τον Δήμο και τους πολίτες της περιοχής, δήλωσε πως «βρισκόμαστε εδώ για να βάλουμε και την Κομοτηνή στο κίνημα οικολογίας» και χαρακτήρισε τη χάρτα ως «ένα συμβόλαιο οικολογίας με τον Δήμο».

Σε άλλο σημείο του λόγου του κάλεσε τους Κομοτηναίους να καθαρίζουν και φροντίζουν το περιβάλλον, ενώ πληροφόρησε πως σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής θα γίνουν εθελοντικοί καθαρισμοί, αναδασώσεις, οικολογικές επιχειρηματικές ιδέες κι άλλες δράσεις, που συγχρόνως θα έχουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα τις απολαμβάνουν οι συμμετέχοντες.

«Δεν θα μπορούσαμε να απέχουμε από μία τέτοια προσπάθεια για το περιβάλλον» είπε ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης Σωκράτης Γρηγορόπουλος, ενώ εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κίμωνας Λεχούδης υπογράμμισε προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος: «Να είστε σίγουρος πως η δημοτική αρχή θα είναι εδώ […]. Ως Δήμος Κομοτηνής έχουμε κάνει αρκετά οικολογικά βήματα», στεκόμενος ιδιαίτερα στα βήματα εκπαίδευσης των μικρών Κομοτηναίων σε φιλοπεριβαλλοντικά ζητήματα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η χάρτα τοποθετήθηκε στο τουριστικό περίπτερο της πλατείας και είναι εκτεθειμένη σε καιρικά φαινόμενα και σε βανδαλισμούς και το πόσο θα αντέξει στην αρχική της κατάσταση είναι ένα ερωτηματικό.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 28/8/2021}