Δέκα μέρες μετά την φωτιά στην Sunlight

Δεν μπαίνουν οι εργαζόμενοι στα «καμμένα» – Έλεγχο στα κηπευτικά ζητούν οι παραγωγοί

Έχουν περάσει δέκα ημέρες από την πυρκαγιά που γέμισε καπνούς τον πρωτομαγιάτικο ουρανό της Ξάνθης και η οποία κατέκαψε το εργοστάσιο «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT» και έφερε την ανησυχία των πολιτών ακόμη και για το ενδεχόμενο τοξικότητας στην ατμόσφαιρα.

Ανησυχία η οποία δεν έχει περάσει για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, παρά τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων του ΔΠΘ, αναφορικά με το ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πέραν όμως της ανησυχίας, υπάρχει και η ζημία για τους παραγωγούς που εδώ και δέκα ημέρες αδυνατούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές, αφού οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί και διστακτικοί να αγοράσουν και να καταναλώσουν προϊόντα της περιοχής του Τοπείρου.

Κάτι που επιβεβαιώνει στην «Θ» ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τοπείρου κ. Κώστας Δαλάτσης, ο οποίος παράλληλα περιγράφει και την καθημερινότητα των πολιτών.

Εν τω μεταξύ από πλευράς Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ο Πρόεδρός του κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης, εξηγεί τις κινήσεις που έχουν γίνει αναφορικά με την θωράκιση των εργαζομένων στο εργοστάσιο τόσο στο κομμάτι της υγείας τους όσο και στο κομμάτι των αποδοχών τους και των θέσεων εργασίας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 11/5/2018}