Οχτώ εξελίξεις στον κάθετο άξονα της Νυμφαίας ανακοίνωσε ο Ευρ. Στυλιανίδης

Κάνει λόγο για τοπική αναποτελεσματικότητα και “κεντρική” αδιαφορία

Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης πριν από λίγο ανακοίνωσε οχτώ “θετικές”, -όπως ο ίδιος τις χαρακτηρίζει-, εξελίξεις που αφορούν τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας, έπειτα από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού για ταξιδιώτες ανήμερα των Ελευθεριών. Ο κος Στυλιανίδης μάλιστα σε ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές προς αυτοδιοικητικούς, αφού μιλάει για “τοπική αναποτελεσματικότητα” και επίσης κάνει λόγο και για “κεντρική αδιαφορία”.

Η ανακοίνωση του κου Στυλιανίδη με τις οχτώ εξελίξεις που έρχονται -κατά τον ίδιο- στον κάθετο άξονα της Νυμφαίας είναι οι εξής: “[…]Πέρυσι το κλείσιμο του (κάθετου άξονα)για υγειονομικούς λόγους μας στοίχισε οικονομικά. Φέτος πρέπει να ανοίξει. Παρά την κυβερνητική δέσμευση η τοπική αναποτελεσματικότητα και η κεντρική αδιαφορία κάποιων οδήγησε στο τελευταίο ΦΕΚ. Η στοιχειοθετημένη αντίδραση και διεκδίκηση μας έπιασε τόπο.

[…] Πριν από λίγο μίλησα με τον Στρατηγό της Αστυνομίας κ. Π. Συριτούδη. Με ενημέρωσε ότι ήδη:

  1. Προχωρά η ηλεκτρική σύνδεση του isobox και ο φωτισμός του σημείου.
  2. Θα τοποθετηθεί δεύτερο isobox από την αστυνομία.
  3. Θα εγκατασταθούν σκίαστρα και φράχτης από το στρατό και θα διαπλατυνθεί το πάρκινγκ από το στρατό.
  4. Θα εγκατασταθεί γεννήτρια για έκτακτες ανάγκες από το στρατό.
  5. Θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες από τα Επιμελητήρια.
  6. Θα προχωρήσει η σύνδεση του νερού.
  7. Τοποθετούνται Αστυνομικοί που έχουν ήδη προμηθευτεί με iPad για τους ηλεκτρονικούς ελέγχους των πιστοποιητικών και ενισχύεται η προσβασιμότητα του 4G
  8. Διαγραμμίζεται ο χώρος ώστε ο δειγματοληπτικός έλεγχος να μη δημιουργεί περιττές καθυστερήσεις.

Είμαστε σε απόλυτο συντονισμό, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία για την περιοχή μας να αξιοποιήσουμε το τουριστικό ρεύμα από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ροδόπη. Η ιστορία αυτή ελπίζω να είναι πολιτικά διδακτική για κάποιους, διότι η πολιτική για τον τόπο δεν ασκείται ούτε με φωτογραφίες, ούτε μόνο με δελτία τύπου αλλά με υπεύθυνη δουλειά, με συντονισμό και συνεργασία για την παραγωγή αποτελεσμάτων”.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 16/5/2021)