Κατασκήνωση για ΑμεΑ στο Στρατόπεδο «Αναλογίδη» και καταφύγιο αδέσποτων στον σχεδιασμό του Δήμου Ξάνθης

Μ. Τσέπελης: Θέλουμε να μιλάμε με έργα…

Και ενώ κάποιοι συνεχίζουν να πιπιλίζουν την ίδια «καραμέλα», περί μετατροπής του Στρατοπέδου «Αναλογίδη» στη Σταυρούπολη σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών, ο Δήμος Ξάνθης ήδη προχώρησε τις διαδικασίες για την παραχώρηση του χώρου από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, με σκοπό την μετατροπή του σε κατασκήνωση παιδιών με αναπηρία.

Για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην ίδια περιοχή, μίλησε στην «Θ» ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης.

ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΖΗΤΗΜΑΤΑ . ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε στην «Θ» ότι «και τα δύο θέματα αποτελούν στόχους μας και θα υλοποιηθούν. Θα γίνει και το καταφύγιο για τα αδέσποτα στην Σταυρούπολη και βέβαια, ήδη αυτές τις ημέρες (κάτι που επισημάνθηκε και κατά την προχθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στην πόλη μας) αναμένουμε την απάντηση για το Στρατόπεδο. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, στείλαμε έγγραφο για την δημιουργία κατασκηνώσεων για παιδιά ΑμεΑ από όλη την Ευρώπη σε ένα μεγάλο κομμάτι του Στρατοπέδου και θα δούμε και τις άλλες χρήσεις του στρατοπέδου για να εξυπηρετούνται τα παιδιά. Μας ενδιαφέρει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου με εξωστρέφεια, αλλά και να γίνει πόλος έλξης η περιοχή. Θα δούμε πως θα συνδυαστεί το ένα σκέλος με το άλλο και θα το αξιοποιήσουμε στο μέγιστο. Όχι απλά υπάρχει διάλογος με το Υπουργείο Άμυνας, αλλά περιμένουμε και την απάντησή τους. Στείλαμε αίτημα εδώ και περίπου δύο μήνες.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ . ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ

Αναφορικά με την πρόταση για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Σταυρούπολη, ο Δήμαρχος Ξάνθης σημείωσε ότι «και αυτό ισχύει. Στόχος μας, εκτός από το κυνοκομείο της Ξάνθης είναι και αυτός. Θα δούμε τα μεγέθη του κόστους και ίσως να μην χρειάζεται ένταξη. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στα αδέσποτα, τα οποία θα προστατεύσουμε με κάθε ευαισθησία. Θεωρώ επίσης ότι θα τελειώσουμε γρήγορα και με το κυνοκομείο και συγκεκριμένα περί τον Φεβρουάριο. Τέτοια έργα «σέρνονται» τέσσερα χρόνια. Προχωρά κανονικά το κυνοκομείο και μέχρι το Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρωθεί. Έχουμε πολλά αδέσποτα και στην ορεινή περιοχή, για αυτό και αποτελεί στόχος μας και εκεί, η δημιουργία καταφυγίου. Όπως καταλαβαίνετε, εμείς θέλουμε να μιλάμε με έργα και προς στιγμήν αυτό κάνουμε. Σχεδιάζουμε τα έργα της προσεχούς περιόδου».

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί, δοθείσης της ευκαιρίας, ότι από σήμερα Τετάρτη, ξεκινούν οι διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Ξάνθης, σε διάφορα υπουργεία και με έτοιμους φακέλους που αφορούν στον χώρο του τένις, σε εργασίες αποκατάστασης του παλιού Δημαρχείου Ξάνθης κ.α,  με την ευκαιρία του επικείμενου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας όπου θα παραβρεθεί και ο ίδιος.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 27/11/2019}