Στο «σφυρί» το κάμπινγκ Φαναρίου από την ΕΤΑΔ

Τουριστικά ακίνητα προς εκμίσθωση στο Φανάρι Κομοτηνής βγάζει το επόμενο διάστημα η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Ο λόγος για το κάμπινγκ στο Φανάρι, αλλά και για τρεις θέσεις για τοποθέτηση καντινών και ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων. Πρόκειται για τρεις θέσεις εμβαδού 590 τμ έκαστη για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας με την αντίστοιχη θέση επί του αιγιαλού, εμβαδού 500 τμ για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ, οι διαγωνισμοί, που θα τρέξουν το αμέσως επόμενο διάστημα, αφορούν τη μίσθωση τόσο των προαναφερθέντων θέσεων όσο και του κάμπινγκ στο Φανάρι, σε μια παραθαλάσσια περιοχή που το καλοκαίρι συγκεντρώνει τουρίστες τόσο από τις γύρω περιοχές όσο και από τα Βαλκάνια. Και οι δυο διαγωνισμοί θα είναι ανοικτού τύπου.

Όπως αναφέρεται στα πληροφοριακά στοιχεία, το κάμπινγκ που είναι χτισμένο σε μία καταπράσινη έκταση 56 στρεμμάτων, βρίσκεται μπροστά στην παραλία, η οποία το 2021 για 6η συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία, καθώς και δίπλα στη λιμνοθάλασσα Ξηρολίμνη. Η ευρύτερη περιοχή εντάσσεται στο δίκτυο των προστατευόμενων περιοχών NATURA. Το κάμπινγκ προσφέρεται για τη δημιουργία υποδομών οικοτουρισμού και η χωρητικότητα του εξυπηρετεί 540 άτομα. Περιλαμβάνει κτίσματα συνολικής δομημένης επιφανείας 1.281,78 τμ.

Στόχος είναι το κάμπινγκ Φαναριού να αποτελέσει πόλο έλξης εγχώριων, αλλά και ξένων επισκεπτών και φίλων του κατασκηνωτικού τουρισμού. Για τον λόγο αυτόν όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό υλικό «η ΕΤΑΔ έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια σειρά στοχευμένων εργασιών και παρεμβάσεων ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του κάμπινγκ, αξιοποιώντας χρηματοδοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ».

Η ΕΤΑΔ στη Ροδόπη πάντως προσπαθεί να βγάλει διάφορες εκτάσεις που της ανήκουν στο «σφυρί», όμως μέχρι στιγμής δεν βρίσκει αντίκτυπο, όπως έγινε πρόσφατα με μια μεγάλη έκταση στην παραλιακή ζώνη του Ιμέρου. Να τονιστεί όμως ότι το κάμπινγκ Φαναρίου είναι σε λειτουργία και δεν βρίσκεται σε εγκατάλειψη όπως άλλες υποδομές.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 12/5/2022}