Ειδικές στολές παρέδωσε στην πυροσβεστική Κομοτηνής ο Ευρ. Στυλιανίδης

Ως «ευχαριστώ» για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Νυμφαία

Την Κυριακή 15/08 φωτιά ξέσπασε στο δάσος της Νυμφαίας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση μεταξύ Καρυδιάς και Πανδρόσου και άμεσα κινητοποιήθηκαν εναέριες και επίγειες της πυροσβεστικής, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Εν τέλει κάηκαν λίγο παραπάνω από 100 στρέμματα δασικής έκτασης με την παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι άμεση και καθοριστική. 

Ως «ευχαριστώ» ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης βρέθηκε χθες 25/08 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής και παρέδωσε ειδικές στολές από την Γερμανία. Οι στολές αποτελούν δωρεά του Γερμανικού Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας «Filia Velbert», όπως ενημέρωσε ο Ροδοπίτης πολιτικός. 

Ευρ. Στυλιανίδης: «Αγωνίζονται με μεγάλη ετοιμότητα και αυτοθυσία»

«Η πυροσβεστική απέδειξε την ετοιμότητα και την οργάνωσή της στην αντιμετώπιση μιας επικίνδυνης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο άλσος της Νυμφαίας. Ως ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστιών της τοπικής κοινωνίας προς τους ανθρώπους αυτούς  έφερα σήμερα μερικές στολές που προσέφερε η οργάνωση Ελληνογερμανικής Φιλίας “Velbert”» είπε ο κος Στυλιανίδης. 

Η κίνηση ουσιαστικά αποτελεί επιβράβευση για τους πυροσβέστες και τα στελέχη της Πυροσβεστικής που «με μεγάλη ετοιμότητα και αυτοθυσία αγωνίζονται να προστατέψουν και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά φυσικά και το περιβάλλον της όμορφης Ροδόπης». Στην συνέχεια  ευχαρίστησε όλους τους πυροσβέστες και τον Λάζαρο Παπαϊωάννου πρόεδρος της «Filia Velbert». Σύμφωνα με το κο Στυλιανίδη η πρόσφατη φωτιά στη Νυμφαία «απέδειξε πόσα μπορούμε να πετύχουμε όταν λειτουργούμε συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά». Επίσης απεύθυνε ευχαριστίες στο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά «για την ταχύτητα που έδρασαν τα εναέρια μέσα». 

Το ευχαριστώ του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ 

Ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Κούκουρας ευχαρίστησε τον κο Στυλιανίδη, καθώς και τον γερμανικό σύλλογο για την προσφορά των ειδικών στολών. 

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Η χώρας μας αντιμετώπισε μεγάλες πυρκαγιές. Το ίδιο συνέβη και στην Περιφέρειά μας. Ήταν φωτιές μικρότερου μεγέθους, αλλά μπορούσαν να εξελιχθούν και αυτές σε μεγάλες (φωτιές). Ευχαριστώ όλους τους τοπικούς φορείς για την συμβολή τους. Εμείς πάντα θα βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών που θα εκδηλωθούν στην Περιφέρειά μας» δήλωσε ο κος Κούκουρας. 

Στην παραλαβή της δωρεάς παρόντες ήταν και ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Θανάσης Αραμπατζίδης και ο Κωνσταντίνος Παπάζογλου διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης. 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 26/8/2021}